blog

Sterren stralen

Blogs

De eerste editie Slager met Ster is een groot succes. 121 ondernemers voelden zich direct aangesproken door de transformatie van Slagerij van het Jaar naar Slager met Ster.

Sterren stralen

Slager met Ster biedt de ondernemers meer kansen en mogelijkheden zich te profileren met een erkenning dan met de Slagerij van het Jaar. Bij de Slagerij van het Jaar konden acht ondernemingen in de finale een, twee of drie worden. Vijf andere slagers moesten het doen met een – weliswaar zeer eervolle – finaleplaats.

Toen (de voorganger van) Vleesmagazine 15 jaar geleden begon met de Slagerij van het Jaar waren er grote kwalitatieve verschillen tussen de slagersbedrijven. Dat is niet meer zo. De slagersbedrijven hebben zich in de loop der jaren enorm verbeterd. De verschillen in de top zijn heel klein geworden. Ik vond dat een ondernemer bij de Slagerij van het Jaar, die bijvoorbeeld vijfde was geworden op slechts een halve punt van de winnaar, geen recht werd gedaan.

Er speelt nog wat anders. Dé slager bestaat niet meer. Er is een grote diversiteit ontstaan door hun cateringactiviteiten, traiteurschap of vers-breed assortiment. Dat maakte het voor de jury enorm lastig deze ondernemingen te classificeren.

In de competitie Slager met Ster gaat het niet om één winnaar of om een ranglijst. Met Slager met Ster kan iedere deelnemer in de prijzen vallen en zich daarmee onderscheiden.

Ik feliciteer alle slagers-ondernemers met hun team die één, twee of drie sterren hebben behaald. Veel respect gaat uit naar die slager-ondernemers die zich hebben ingeschreven maar géén ster(en) toebedeeld hebben gekregen. Ik hoop dat zij, net als alle deelnemers het juryrapport in het voordeel van hun bedrijfsorganisatie kunnen uitnutten.

Tot slot passen woorden van dank aan de sponsoren, de jury en het Nederlands Bakkerij Centrum, voor de uitvoering van organisatie van Slager met Ster.

Voor 2014 reken ik ook op de deelname van nog meer slagers dan dit eerste jaar!

Reageer op dit artikel