blog

Kroningsburger

Blogs

Als ik een bedrijf, bank of een organisatie bel met het verzoek om doorverbonden te worden vraagt de meestal vriendelijke telefoniste waar het over gaat. En dan heb ik de weinige nekharen die ik heb overeind staan. Dat gaat haar niet aan. Het kan een privé-kwestie betreffen.

Kroningsburger

Laatst bij een bank bleef ze maar doorvragen toen ik een vrouwelijke collega wilde spreken. Om er vanaf te zijn, gaf ik het antwoord dat ik graag een avondje met haar uit wilde. ‘Nou meneer Joosten ik denk niet dat ze dat wil, want ze is zeven maanden zwanger.’

Klantvriendelijkheid probeer ik zelf altijd hoog in het vaandel te houden. Zo ook tijdens het  barbecue-seizoen. Laat uw barbecues nakijken of vervang deze. Al lever je nog zo mooi vlees en de barbecue of pan is half defect; je bent als slager de gebeten hond. En vergeet niet wat voor risico u loopt als het mis gaat. Wij geven de spullen mee aan onze vaste leverancier Weidelco voor een grondige check. En dan voel ik me klaar voor mooiste barbecue-seizoen ooit dat er aankomt.

De Paasdrukte viel ons wat tegen. We hebben ons nou ook weer niet verveeld en zijn dus toch dankbaar voor de omzet. Op Paaszaterdag wilde een mevrouw een kadobon van een collega-keurslager inwisselen. Er was een sticker van zijn eigen bedrijf over de algemene voorwaarde geplakt. Maar om discussie te voorkomen heb ik de bon aangenomen. Ik begrijp mijn collega best dat hij de bonnen wil laten verzilveren in zijn eigen slagerij, daar is niks mee. Onze organisatie heeft eigen bonnen en nu Kadokaarten. We moeten deze laten circuleren  en laten de klant vrij om deze te besteden bij de slager waar hij of zij graag komt.

En zo blijven we bijzondere acties houden. Op 8 april hebben wij onder veel belangstelling De  K(r)oningsburger geïntroduceerd in Het Schaffelaar Theater in Barneveld. Hulde aan onze nieuwe Koning. De burger bestaat uit kalfsgehakt met een kruidenmelange. Voeg daar 10% blokjes Hollandse kaas en Argentijnse corned beef aan toe en paneer het oranje. Het is snel 30 april.  Doe uw voordeel ermee en een mooie Kroningsdag toegewenst!

 

Het gaat u naar den vleze

Jan

Reageer op dit artikel