blog

Deel 1: 31 december 2007, Aftellen

Blogs

  Het aftellen is begonnen. Net als iemand die op 1 januari stopt met roken, heb ik iedereen in mijn omgeving verteld dat ik vanaf 1 januari stop met het eten van vlees.  Dat is noodzakelijk, want dan kunnen die mensen mij op mijn vingers tikken als ik misschien nietsvermoedend een stukje worst in mijn mond […]

 

Het aftellen is begonnen. Net als iemand die op 1 januari stopt met roken, heb ik iedereen in mijn omgeving verteld dat ik vanaf 1 januari stop met het eten van vlees. 

Dat is noodzakelijk, want dan kunnen die mensen mij op mijn vingers tikken als ik misschien nietsvermoedend een stukje worst in mijn mond stop. Tijdens een van de vele te komen nieuwjaarsrecepties bijvoorbeeld. Mijn met roken stoppende medemens heeft het wat dat betreft een stuk gemakkelijker. Zij mógen immers al bijna nergens meer roken. Vlees eten daarentegen wordt overal juist aangemoedigd. Vlees is overal.

In tegenstelling tot de toekomstige niet-rokers, zweer ik het vlees eten echter niet bij voorbaat helemaal af. Ik ga het eerst eens een maandje proberen. Wat dat betreft heb ík het weer gemakkelijker want aan het einde van deze maand lonkt weer een lekkere sappige biefstuk.

Vragen
Vindt u mij hiermee hypocriet? Moet ik het vlees eten helemaal afzweren? Ben ik slap als ik het maar een maandje volhoud? Of is elke dag waarop ik geen vlees eet mooi meegenomen? Vindt u dat ik de sector verraad door te stoppen met vlees? Of wilt u dit stiekem ook wel, maar durft u uit angst voor reacties van uw collega’s niet? Ben ik misschien toch ongemerkt beïnvloed door de vegalobby in Nederland? Moet ik alleen stoppen met vlees, of zou ik er pas echt bijhoren als ik ook eieren en zuivel in de ban doe? Hoe ver moet ik gaan? Of waar moet ik stoppen? 

Allemaal vragen die mij aan de vooravond van mijn vegetarische avontuur bezighouden. Ik zou uw mening graag horen. Hebt u tips & tricks voor mij? Laat het mij weten en reageer

Sudderlapje
Vanavond staan er nog sudderlapjes met aardappels en bloemkool op tafel. Ik beschouw het maar even als mijn galgenmaal. Heb namelijk van het thuisfront zélf mogen kiezen wat ik mag eten vanavond. Als een ter dood veroordeelde…

Ik ga er extra van genieten en houd u de komende weken regelmatig op de hoogte van mijn maandje zonder vlees.

Tot snel!

 

Reageer op dit artikel