blog

(2) Vrijdag 14 september

Blogs

Op vrijdag is de eerste matchmakingsbijeenkomst van Chengdu gehouden. De 17 Nederlandse vertegenwoordigingen spraken met zo’n 18 Chinese partijen. Variërend van onderzoeksinstellingen tot overheden tot bedrijven en brancheorganisaties.

Ik had de eer en het genoegen om de Matchmaking te openen, samen met directeur Diao Yun Hua van de Sichuan Provincial Station of Breeding for Animal & Poultry. In beide presentaties hebben we een beschrijving gegeven van het eigen land. Hoe de productie is in de diverse sectoren en hoe de ontwikkelingen zijn.

Na de opening van de Matchmaking mocht ik een Pandabeer in ontvangst nemen (foto). De panda is een symbool van China is ook heel belangrijk in deze provincie, waar een groot panda park is.

Na de Matchmaking is er met de delegaties uit beide landen geluncht. Al met al een leerzame en goede eerste matchmaking. De komende dagen volgen nog twee van dit soort sessies.

Aardige ervaring was vandaag nog een interview dat ik had met de Chengdu Daily, een krant die hier in twee talen wordt uitgegeven: Chinees en Engels. Daar heb ik uit de doeken gedaan, dat dit soort missies heel goed werkt om handelscontacten te leggen tussen het Chinese en het Nederlandse bedrijfsleven.

Reageer op dit artikel