artikel

Prettige feestdagen!

Blogs

Ik zie u denken: ‘Prettige feestdagen? Bij Vleesmagazine zijn ze de weg kwijt.’ Nou, beste lezers: ik stel u bij deze gerust: niets is minder waar. Het is oktober en als deze editie van Vleesmagazine bij u in de bus valt ruim twee maanden voor kerst. Hoogste tijd dus, om alvast te beginnen met de voorbereiding op de drukste en hopelijk ook leukste maand van het jaar. Met een kassa die rinkelt.

Prettige feestdagen!

Vleesmagazine besteedt in dit nummer volop aandacht aan de maand december en helpt u als slager nu al op weg met recepten en verrassende suggesties.

Vleesmagazine 10 is een lekker dik nummer. Met afwisselende, inspirerende verhalen voor iedereen die werkt in de vleessector. Een magazine vol mensen met passie voor het slagersvak. Eén van die mensen is Carla van Eijk, slager in Voorschoten. Van Eijk is afgestudeerd bedrijfseconoom en werkte bij concerns als Unilever en Nestlé. Haar slagershart bleef kloppen en haar topbaan leverde ze in voor een plek in de winkel tussen haar broers en tussen het vlees. Daarvan kreeg ze geen spijt. En de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) evenmin. Ook deze branchevereniging zag het talent en de passie van deze jonge vakvrouw. Het duurde niet lang of de KNS benaderde Van Eijk met de vraag: kom je in ons bestuur?

Van Eijk, die per week minimaal 60 uur besteedt aan de winkel, dacht even na en hapte toe. In dit nummer van Vleesmagazine legt ze uit waarom en wat ze in die bestuursfunctie wil bereiken. En zo gaat ook de KNS welgemoed en met nieuw elan het einde van dit kalenderjaar tegemoet. Alle reden dus om nu al te zeggen: prettige feestdagen. Al is het vroeg.

Reageer op dit artikel