(3) Zeven ons erbij!!!! (14 oktober 2008)

Ik had graag beter nieuws gehad, maar helaas. Er is geen gram af sinds mijn laatste weblog, afgelopen donderdag. Sterker nog, er is zeven ons bijgekomen! Nu weet ik ook weer waarom zoveel eerdere pogingen strandden in het verleden. Het komt door dat kl...apparaat, dat de ene dag je grootste vriend is en de andere dag je grootste vijand. Inderdaad… de weegschaal.

Vol goede hoop stond ik er vanmorgen op, in de overtuiging dat ik onder de 105 kilo zou zitten. (Wegen doe ik trouwens altijd ’s ochtends, nádat ik naar het toilet ben geweest want dat scheelt ook weer een onsje, of twee). 

De hoop werd snel de grond in geslagen toen ik 106,0 in het schermpje zag verschijnen. Zeven ons aangekomen!!!! Waar is het mis gegaan?

Wijntjes?

Waren het misschien die paar extra wijntjes in het weekeinde? We hadden namelijk een uitnodiging voor een concert vanSouthside Johnny & The Ashbury Jukes. Vooraf was er een ‘VIP-party’, met de nodige drankjes en eten.

Ik heb van het eten maar heel weinig genomen. Een beetje rundvlees, klein schepje pasta en een paar stukjes stokbrood. Omdat ik wist dat er wel wat wijntjes in zouden gaan, was ik die middag eerst gaan lopen. 

Het kan toch niet zo zijn dat een paar extra glazen wijn meteen aanzetten? Aan verkeerd, te veel of te vet eten kan het echt niet hebben gelegen. Ik gedraag mij keurig wat dat betreft. Mager vlees of vis (kip, garnalen, extra mager rundergehakt) veel rijst, veel groenten, geen jus, bakken in olijfolie of vloeibare boter, minder opscheppen, geen koekjes, geen snoep, geen chips.

Stofwisseling

Zit mijn stofwisseling wel okay in elkaar? Een gemiddelde vrouw mag 2000 calorieën per dag hebben. Geldt dat voor mij ook? Misschien heb ik wel zo’n lage stofwisseling dat ik bij 1.500 al de klep er op moet zetten. En nu ik op dieet ben, bij 1.000 moet ophouden. Drink ik genoeg water? Of juist te veel? Moet ik niet elke avond een half uur, maar een uur gaan wandelen? Zet élke avond wandelen überhaupt wel zoden aan de dijk? Die 106,0 heeft mij in de war gebracht...

Hulp

Misschien kan Edith Mastenbroek mij van dienst zijn. Zij is een van de lezers die reageerden op dit weblog en volgt mijn afvalavontuur uit professioneel oogpunt. Op 1 januari hoopt zij haar Praktijk voor Gewichtsbeheersing rond te hebben en zij volgt een cursus Psychologie voor Vrouwen.

‘Dit laatste omdat ik mijn medezusters tot in de krochten van alle jo-jo ellende wens te doorgronden. Ik zeg altijd maar: ‘onvoldoende begrip, geeft onvoldoende hulp’, schreef ze mij deze week. 

Zij heeft mij aangeboden haar ‘Proefproject’ te worden. Het enige dat ik hoef te doen is haar adviezen op te volgen om vervolgens ‘als een speer te gaan afvallen’. Dat lijkt mij wel wat. Zou zij de sleutel zijn tot een slanker leven? Ik houd u op de hoogte.

Sonja Bakker

Verder ook nog een reactie van Jacqueline Rood Porsius. Zijvroeg zich af waarom ik Sonja Bakkerzo’n naar mens vond. Okay, 'naar mens' is misschien een groot woord, want ik ken haar natuurlijk niet persoonlijk. Maar héél erg irritant vind ik haar wel. Ik zal uitleggen waarom:

1. Dat verschrikkelijke West-Friese accent! Wat een vreselijke stem en wat een vreselijke Nederlandse uitspraak! Lopen de rillingen van over mijn rug. 

2. Haar domheid. Ik ben allergisch voor domme mensen. Althans mensen met een gebrek aan algemene ontwikkeling. Ze kan misschien veel boeken hebben verkocht, maar als zij zou meedoen aan de Nationale IQ-test, zou ze Bonnie St. Claire nog wel eens met glans van de troon kunnen stoten. 

3. Overexposure. Leuk hoor dat ze succes heeft met haar boeken (hoewel die niets anders zeggen dan dat je gezond en matig moet eten…dûh), maar is het nou écht nodig dat ze overal opduikt?

Wat dat laatste betreft, kan ik trouwens misschien tóch gaan Sonja Bakkeren: overal waar ik haar zie of hoor, hard wegrennen….

Tot de volgende keer. 

Hopelijk met beter nieuws

Lees ook
Scanvaegt is terug en kiest MJservice als partner in Benelux

Scanvaegt is terug en kiest MJservice als partner in Benelux

Scanvaegt Systems is na zeven jaar weer terug op de markt. De producent van 'de Rolls Royce onder de weegschalen', heeft MJservice, dat al meer dan vijftien jaar ervaring heeft met service en onderhoud aan Scanvaegt-weegapparatuur, aangewezen als service- en verkooppartner voor Scanvaegt in de Benelux.Scanvaegt Systems heeft een hoofdkantoor in het...

MKB-Nederland en MKB Adviseurs lanceren campagne bedrijfsoverdracht

MKB-Nederland en MKB Adviseurs lanceren campagne bedrijfsoverdracht

Om ondernemers bewust te maken van het belang van een goed voorbereide bedrijfsoverdracht en hen daarbij te ondersteunen, lanceren MKB-Nederland en het aan haar gelieerde MKB Adviseurs vandaag tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht de campagne 'Tijdig starten met stoppen'.De komende twee jaar zullen naar schatting 27.000 MKB-ondernemers op zoek...

Dag van de Slager bij vierhonderd slagers in heel Nederland

Dag van de Slager bij vierhonderd slagers in heel Nederland

Bijna vierhonderd slagers in heel Nederland nemen donderdag 16 april deel aan de Dag van de Slager 2015. Het thema van de dag, die voor de derde keer plaatsheeft, is 'Kunst van de Slager'. Het atelier van de deelnemers is geopend om jong en oud de kunst van de slager te laten zien, beleven en proeven.De honderden slagers hebben voor de Dag van de Slager...