10 juni: Kalfsvleesonderonsje en de boodschap

4 januari 2010 Max Muller

De eerste beursdag zit erop en ik moet zeggen dat we zeer tevreden terugkijken. Niet alleen omdat het in Milaan schitterend mooi weer is, maar met name natuurlijk over de beurs zelf.

ESA Foods staat voor het eerst op deze beurs en we zijn aangenaam verrast. Het beurscomplex ziet er mooi uit, alles is prima geregeld en wij hebben een mooie stand.


Vandaag hebben we diverse potentiële klanten in onze stand gehad. Tachtig procent daarvan is natuurlijk Italiaans. De Italiaanse markt is voor ons een van de belangrijkere. De belangstellenden wilden vooral weten wat de toegevoegde waarde is van een product als ESA Vital. En dat kunnen wij ze prima uitleggen natuurlijk ;-)


Naast Italianen waren er ook Oost-Europeanen. Dat is voor ons zeker interessant, want daar zitten nieuwe markten. Nu zijn het voor die inwoners nog vrij dure producten, maar met de stijging van de welvaart, liggen daar zeker kansen.


Kalfsvleesonderonsje

Verder heb ik met onze directeur Food Korstiaan Mulderij een rondje gemaakt over de beurs en kennis gemaakt met onze ‘concullega’s’. Een kalfsvleesonderonsje zeg maar. Bedrijven als Van Lommel uit België, Vitelco en natuurlijk VanDrie Group hebben hier ook stands. Henny Swinkels van VanDrie Group was er vandaag ook.


Boodschap

We weten van elkaar natuurlijk dat we concurrenten zijn, maar het is altijd goed om elkaar te kennen en weten met wie we te maken hebben. Daarnaast hebben we als kalfsvleessector een gezamenlijke boodschap uit te dragen en dat is dat kalfsvlees uit Nederland een hoogwaardig kwaliteitsproduct is. Dat proberen wij hier met zijn allen voor het voetlicht te brengen.


Vanavond gaan we dineren en socializen met relaties en mensen van kantoor. En kalfsvlees eten natuurlijk!


Ciao!

Altijd op de hoogte blijven?