Poeliersbedrijf van der Laan: ‘De herkomst van onze producten doet er toe’

Van der Laan_advertorial VlM 7-2021

Poeliersbedrijf Van der Laan levert meer dan kip en eieren. Het familiebedrijf staat van oudsher ook goed bekend om z’n wild en gevogelte. “We hebben een prachtige Winter Wild voorraad, die we tijdens het jachtseizoen aanvullen met meer soorten verse producten.”

De kippenbranche is dynamischer dan ooit, vertelt eigenaar-directeur Bas van der Laan van het ­gelijknamige poeliersbedrijf in Middenmeer. Dit jaar kwam het bedrijf met Hollands Kroon Kip; het zesde concept, ontstaan door de steeds veranderende vraag. “Al deze concepten hebben één ding gemeen, ze zijn allemaal honderd procent Nederlands. Consumenten worden gelukkig kritischer. Hollands Kroon Kip is de juiste aanvulling op ons assortiment van Hollands Hoen, ­Hollands Scharrelhoen, Boerderijkip, Mais Hoen en Biologisch Hoen. We hebben zo voor elke ondernemer het juiste concept: regulier of scharrel, met of zonder ster.”

Gevogelte

Van oudsher staat Van der Laan eveneens goed bekend om haar gevogelte en wild. Bas: “Bij gevogelte moet je denken aan eend, duif, gans, parelhoen, fazant, poussin en patrijs. Een groot deel daarvan komt uit alle wind­streken van Frankrijk en we voeren het jaarrond dagelijks in vanuit Parijs: hele dieren panklaar per stuk verpakt, bouten of filets per stuk vacuüm verpakt. En vergeet niet de kwarteleieren, het ganzen- en eendenvet. Tijdens het jachtseizoen komen daar de verse, wilde producten bij. Vooral het Frans gevogelte is - ook buiten de feestdagen - populairder dan je denkt en is jaarrond goed te verkopen. Als versspecialist kun je je daarmee onderscheiden van de supermarkt.”

Wild

Bij wild gaat het om haas, hert, zwijn en ree. Ongekend populair zijn de verse hert technische delen, geschikt voor biefstuk. Bas: “De consument waardeert het als je zo’n hertenbiefstukje op maat voor hem afsnijdt!” Hazenbouten worden net als reebouten uit de rug gesneden en per stuk verpakt. Om zelf de lekkerste goulash te maken heeft Van der Laan haas-, hert- en wildzwijnblokjes per kilo vacuüm verpakt. Tip voor de feestdagen: 10 x 1 kilo is een voordeeldoos.

Bas lacht om z’n eigen enthousiasme. “Het is grappig. Soms ben ik zo druk met het runnen van ons bedrijf, dat ik bijna vergeet wat we allemaal hebben. Maar eigenlijk ken ik geen ander bedrijf dat zo actief is met de ontwikkeling van steeds duurzamer kipconcepten en tegelijk zo’n uitgebreid assortiment wild en gevogelte levert. We vinden alle aspecten even belangrijk. En we zijn vooral heel blij dat het aanslaat bij de consument en dat het goed gaat met de kleinere ondernemers. Als we mooie producten willen leveren, kunnen we niet zonder elkaar.”

Bestellen

Wilt u onderzoeken welk concept het beste bij uw onderneming past, of de wildlijst ontvangen? Wij helpen u graag.

Poeliersbedrijf van der Laan_banner

Lees ook
Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Patémakers met een visie

Patémakers met een visie

Varkens die een fantastisch leven hebben gehad, een ambachtelijk productieproces en clean label en unieke producten. Dat is in een notendop de filosofie achter 1906 – makers van charcuterie. Paté heeft een hoofdrol in het assortiment, alle andere producten zijn daarvan afgeleid. “Paté biedt veel ruimte voor vierkantsverwaarding.”

Keurslager van Leeuwen krijgt predicaat Hofleverancier

Keurslager van Leeuwen krijgt predicaat Hofleverancier

Dit jaar bestaat Keurslager van Leeuwen 100 jaar. Dit bijzondere jubileum is nu nog mooier geworden nu de slagerij het predicaat Hofleverancier mag voeren. Commissaris van de Koning, Jaap Smit, overhandigde het predicaat op 25 november aan slager Paul van Leeuwen, de derde generatie van de slagersfamilie.