Poeliersbedrijf van der Laan: ‘De herkomst van onze producten doet er toe’

Van der Laan_advertorial VlM 7-2021

Poeliersbedrijf Van der Laan levert meer dan kip en eieren. Het familiebedrijf staat van oudsher ook goed bekend om z’n wild en gevogelte. “We hebben een prachtige Winter Wild voorraad, die we tijdens het jachtseizoen aanvullen met meer soorten verse producten.”

De kippenbranche is dynamischer dan ooit, vertelt eigenaar-directeur Bas van der Laan van het ­gelijknamige poeliersbedrijf in Middenmeer. Dit jaar kwam het bedrijf met Hollands Kroon Kip; het zesde concept, ontstaan door de steeds veranderende vraag. “Al deze concepten hebben één ding gemeen, ze zijn allemaal honderd procent Nederlands. Consumenten worden gelukkig kritischer. Hollands Kroon Kip is de juiste aanvulling op ons assortiment van Hollands Hoen, ­Hollands Scharrelhoen, Boerderijkip, Mais Hoen en Biologisch Hoen. We hebben zo voor elke ondernemer het juiste concept: regulier of scharrel, met of zonder ster.”

Gevogelte

Van oudsher staat Van der Laan eveneens goed bekend om haar gevogelte en wild. Bas: “Bij gevogelte moet je denken aan eend, duif, gans, parelhoen, fazant, poussin en patrijs. Een groot deel daarvan komt uit alle wind­streken van Frankrijk en we voeren het jaarrond dagelijks in vanuit Parijs: hele dieren panklaar per stuk verpakt, bouten of filets per stuk vacuüm verpakt. En vergeet niet de kwarteleieren, het ganzen- en eendenvet. Tijdens het jachtseizoen komen daar de verse, wilde producten bij. Vooral het Frans gevogelte is - ook buiten de feestdagen - populairder dan je denkt en is jaarrond goed te verkopen. Als versspecialist kun je je daarmee onderscheiden van de supermarkt.”

Wild

Bij wild gaat het om haas, hert, zwijn en ree. Ongekend populair zijn de verse hert technische delen, geschikt voor biefstuk. Bas: “De consument waardeert het als je zo’n hertenbiefstukje op maat voor hem afsnijdt!” Hazenbouten worden net als reebouten uit de rug gesneden en per stuk verpakt. Om zelf de lekkerste goulash te maken heeft Van der Laan haas-, hert- en wildzwijnblokjes per kilo vacuüm verpakt. Tip voor de feestdagen: 10 x 1 kilo is een voordeeldoos.

Bas lacht om z’n eigen enthousiasme. “Het is grappig. Soms ben ik zo druk met het runnen van ons bedrijf, dat ik bijna vergeet wat we allemaal hebben. Maar eigenlijk ken ik geen ander bedrijf dat zo actief is met de ontwikkeling van steeds duurzamer kipconcepten en tegelijk zo’n uitgebreid assortiment wild en gevogelte levert. We vinden alle aspecten even belangrijk. En we zijn vooral heel blij dat het aanslaat bij de consument en dat het goed gaat met de kleinere ondernemers. Als we mooie producten willen leveren, kunnen we niet zonder elkaar.”

Bestellen

Wilt u onderzoeken welk concept het beste bij uw onderneming past, of de wildlijst ontvangen? Wij helpen u graag.

Poeliersbedrijf van der Laan_banner

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Tips voor het maken van spareribs

Tips voor het maken van spareribs

Slagers kunnen weer meedoen aan de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Maar hoe maak je goede spareribs? Slager Jan Nederhoed geeft tips.

Invisible boxes

Invisible boxes

Ben ik ouderwets, een ambachtelijke romanticus als ik zeg dat ik de tijd van de handgeschreven bonnetjes mis? De tijd dat je je hersens nog moest gebruiken om tot een betaling te komen.

Duurzame innovaties bij de slager

Duurzame innovaties bij de slager

Duurzaamheid is een belangrijk thema, ook bij de slager. Reden voor Koninklijke Nederlandse Slagers om stil te staan bij de duurzame innovaties in de branche. Zoals producten gemaakt van reststromen uit de worstmakerij, hybride producten, en de onlangs ontwikkelde plantaardige grondstoffengel.