Nieuwste portioneertechnologie voor kleine vlees batches

Multivac Adv 31-3-2022 VLE

BEDRIJFSINFORMATIE | De fijnste kwaliteit, hoge mate van flexibiliteit en maximale opbrengst, zelfs bij kleinere batches vlees. Dat kan met het nieuwe instapmodel van MULTIVAC: de universele portioneermachine TVI GMS 400. Deze machine wordt gelanceerd op Anuga FoodTec 2022 en is vooral gericht op middelgrote slagerijen, industriële vleesverwerkers met kleinere lijnen en groothandelsbedrijven die de foodservicesector voorzien van geportioneerde vleesproducten.

Consistente plakken

De flexibele 3D-persing van het product is het belangrijkste kenmerk van de multifunctionele portioneermachine GMS 400, in vergelijking met het vorige model GMS 520. Dit betekent dat het systeem nog beter geschikt is voor verschillende maten en vormen van het te portioneren vlees. Dankzij de perfecte vormgeving van het vlees is er een zeer gelijkmatige dwarsdoorsnede over de gehele lengte van het product. Dit betekent dat consistent gelijkmatige plakken in zowel grootte als dikte kunnen worden gesneden met een maximale productopbrengst over het gehele stuk vlees. Afhankelijk van de gewenste vorm en de vereiste kwaliteitsverwachtingen is het zelfs mogelijk de eerste en laatste snede vrijwel volledig te elimineren.

Wil je vast een voorproefje?
Lees ook
Nieuwe wet excessief lenen

Nieuwe wet excessief lenen

Op 24 maart 2022 stuurde staatssecretaris Van Rij een wetsvoorstel, waarmee excessief lenen van de eigen vennootschap(pen) wordt aangepakt, naar de Tweede Kamer.

Winkelinrichting anno 2022

Winkelinrichting anno 2022

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Door corona en personeelstekorten is er meer ruimte voor zelfbediening. De vraag naar luxe en ambachtelijke producten zorgt ervoor dat rijpingskasten steeds prominenter aanwezig zijn. En voor het gemak van slager en klant is er de afhaalslagerij.

Maak het leuk

Maak het leuk

Dankzij het feit dat ik ambassadeur van de KNS mag zijn, bezoek ik veel slagerijen. Het is mooi en interessant om te zien hoe collega’s omgaan met de dagelijkse beslommeringen die het werken in de slagerij en de hele vleessector met zich meebrengen.