‘De kracht van een vershof  is het gemak voor de klant’

Vershof Bresser_adv Emondt NB 4-11_1

De ondernemers families Bressers en van Hoof geloven heilig in de kracht van een vershof. Alle versproducten onder één dak, dat biedt volop gemak voor de klant. Daarom zijn ze er één gestart in Middelbeers – Vershof de Beerzen. ‘Dat is best een uitdaging, want naast onze eigen producten verkopen we nu ook zuivel, kaas en groenten. Gelukkig zijn de klanten razend enthousiast’, aldus de ondernemers.

Vershof

Ton Bressers: ‘De slager in het dorp Middelbeers gaf aan te willen stoppen. Dat vonden we erg jammer, vanwege de fijne samenwerking natuurlijk, maar ook voor de leefbaarheid. Er zijn al veel winkels verdwenen uit het dorp. Zo ontstond het idee om het pand te kopen en zelf op deze locatie een complete vershof te starten. Daar hebben de inwoners volgens mij behoefte aan.

Slagerij Klaas en Susanne van Hoof met hun hoofdvestiging in Eindhoven en daarnaast nog een vestiging in Best durfden met ons de stap te wagen. We willen samen alle pijlen op de vershof richten.’

Een zeer grote verbouwing was het gevolg. "Als twee aparte bedrijven wilden we toch heel graag dezelfde uitstraling om zo voor eenheid in de vershof te zorgen. Hiervoor hebben we contact gezocht met Emondt-KMI Fresh Food Interiors. Dit is de eerste keer dat we met elkaar samenwerken. We zijn zo tevreden dat dit bedrijf ook onze winkelverbouwing van de bakkerij in Veldhoven heeft mogen uitvoeren."

Meer presentatieruimte

Vershof Bresser_adv Emondt NB 4-11_2

In de nieuwe vershof hebben de familie Bressers en van Hoof een groot aantal vierkante meter tot hun beschikking. "Hierdoor kunnen we nog meer beleving en een veel betere presentatie bieden. Niet alleen kunnen we ons complete assortiment kwijt, ook is er plaats voor de verkoop van zuivel, kaas en groenten. Zo kunnen we de klanten nog beter verleiden."

Samen met Emondt-KMI is een duidelijke routing gemaakt. "Klanten komen via een automatische deur de winkel binnen", legt Ton Bressers uit. "Dan zien ze links de bakkerij en rechts de slagerij. Achterin de winkel liggen zuivel, kazen, groenten en fruit. In het midden zijn er eilandjes waaruit klanten verschillende soorten producten kunnen pakken, zoals jam, eieren en honing uit de regio. Ook is er nog een groot eiland de dagelijkse aanbiedingen. Bij het bakkerijgedeelte kunnen klanten het kleinbrood, hardbrood, de croissants, cake, koeken en chocolade zelfpakken. Aan de overkant van dit zelfbedieningsmeubel staat een diepvrieseiland met onder meer glutenvrije producten. Daarna volgt de toonbanklijn met de gebakspresentatie, hartige snacks en de broden."

Een groter deel van het assortiment is nu selfservice, licht de ondernemer Bressers toe. "Voor het winkelpersoneel is dit best een uitdaging. Ons winkelpersoneel  moeten ervoor zorgen dat alles op voorraad blijft liggen, want een leeg schap verkoopt niet", zegt hij nuchter. "Het is wennen, maar het werkt wel heel goed. Klanten nemen graag wat uit de zelfbedieningsmeubelen mee en zijn laaiend enthousiast over ons concept. ‘Dat we dit in Beers krijgen’, zeggen ze tevreden."

Veel kansen

Vershof Bresser_adv Emondt NB 4-11_3

Een vershof is volgens de familie Bressers en van Hoof dé toekomst. "Het ambacht zit bij elkaar onder één dak. Dat betekent gemak voor de klanten. Zij hoeven dan niet meer apart naar de groenteboer, de slager en de bakker. Mensen ervaren dit echt als groot pluspunt. Ook voor ons biedt de vershof voordelen. We kunnen nu nog beter met elkaar samenwerken en we kunnen de kosten delen", aldus Gidion Bressers.

Wel vindt hij het heel belangrijk dat assortiment duidelijk verschilt van de supermarkt. "We verkopen echt speciale producten met meerwaarde. Zo halen we onze zuivel, kaas en eieren rechtstreeks van de boer. De groente wordt geleverd door een nabij gelegen groente- en fruitbedrijf en verder verkopen we bijvoorbeeld ook allerlei soorten jam van een zorgboerderij.

De vershof in Middelbeers is begin september opengegaan en de eerste dagen was het echt een gekkenboel. We zijn heel benieuwd of dat zo blijft, maar we zien de toekomst in ieder geval positief tegemoet. We zijn ervan overtuigd dat we met het openen van de vershof de juiste stap hebben gezet en we de komende jaren goed vooruit kunnen!"

Emondt KMI logo_kleinPrinsenweide 13-25
7317 BA Apeldoorn
www.emondt.nl

Lees ook
KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) lanceert de nieuwe kerstcampagne. Deze bestaat uit tips voor de slager om de kerstdrukte in goede banen te leiden en communicatiemiddelen om te gebruiken naar de klant.

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Over zelforganisatie bestaan talloze modellen. Ze beschrijven hoe je meer eigenaarschap bij je werknemers  creëert en ervoor zorgt dat je team zelf bepaalt wat hun doelen zijn én hoe ze die willen behalen. Maar wat werkt in de praktijk nou echt? Hoe voorkom je de bekende valkuilen, zoals oeverloos overleggen, doelloos rondzwemmen of...

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?