Artikelen
De slagersopleiding anno 2022: vleesvervangers, virtual reality en fotografie
Binnen de slagersbranche is al enkele jaren sprake van een tekort aan goed geschoold personeel. Maar er is goed nieuws: SVO foodopleidingen ziet de laatste twee jaar meer interesse voor de slagersopleidingen. Onderwijsmanager Rinus de Rijder vertelt over de ontwikkelingen binnen de opleidingen van SVO, waarin ook vleesvervangers vaker aan bod komen.
Écht smakelijke vleesvervangers
Vegetariërs, flexitariërs en veganisten vormen een groeiende groep klanten. De een wil de smaak en bite van vlees proeven en ervaren, de ander wil vooral een smakelijk alternatief voor de nodige eiwitten. Snel klaar is ook een wens. Het kan. Er is voor elk wat wils; steeds lekkerder en gevarieerder.
Westfort - Modernste vleesverwerkingsfabriek ter wereld
Het is de modernste vleesverwerkingsfabriek ter wereld, zegt Jaap de Wit junior over Westfort, het bedrijf in IJsselstein waar hij directeur Supplychain is. “We hadden hier de kans om alles opnieuw te doen. Daardoor konden we kiezen voor de beste oplossingen.”
Oosters varkensrolletje
Epos brengt verre landen naar uw slagerij met de oosterse Inspiratiebox en met trendy saladeproducten van Bieze Deli. Hiervoor hebben ze een aantal heerlijke nieuwe recepturen ontwikkeld zoals dit recept voor een Oosters varkensrolletje.
Chicken Style Poké Bowl
Epos brengt verre landen naar uw slagerij met de oosterse Inspiratiebox en met trendy saladeproducten van Bieze Deli. Hiervoor hebben ze een aantal heerlijke nieuwe recepturen ontwikkeld zoals dit recept voor een Chicken Style Poké Bowl.
De groei van slagerij Kaddour
Mensen met een grote en kleine portemonnee, moslims en niet-moslims, oude Amsterdammers en yuppen; bij Slagerij Kaddour puur & eerlijk vlees komt de hele wereld over de vloer. Voor de lamsmerguez, een ribe-eye van Wagyurund en de befaamde kipgrillworst.
3D-rollette in crépinette
Volgens overlevering is de driedimensionale vormgeving van deze rollette ontwikkeld op de Metzgermeister Fachschule in Augsburg (Beieren). Deze rollette, die in Nederland ‘zevendelige mozaïek’ of ook wel ‘parketvloerpasteirollade’ werd genoemd, werd in de jaren ’60 in Nederland geïntroduceerd door Nederlandse vakdocenten die in Duitsland waren opgeleid.
Kusincident met gevolgen
Een opvallende zaak speelde bij de rechtbank in Midden-Nederland. Op 26 mei 2021 heeft de werkgever in kwestie een werknemer op staande voet ontslagen vanwege seksuele intimidatie.
Wijzigingen in arbeidsrecht
Het nieuwe jaar is weer begonnen. Hieronder een greep uit de wijzigingen die in 2022 op het vlak van het arbeidsrecht gelden.
Rotterdamse indoworst van chef Perry en zijn favoriete slager
Het is geen wonder dat chef Perry de Man zijn vlees het liefst koopt bij Paul van den Hooven van slagerij Wild Vleesch. De twee hebben nogal wat met elkaar gemeen. Niet alleen zijn ze beiden goedlachs, ietwat grofgebekt en Rotterdammer in hart en nieren, maar ook delen ze een liefde voor orgaanvlees, worst en koken op gevoel. Oftewel: “Niet lullen,...
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 2 | april 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder