Artikelen
Barbecueworst - saté, curry, tuinkruiden en Jalapeño/cheddar

Barbecueworst - saté, curry, tuinkruiden en Jalapeño/cheddar

Laten we hopen dat de ergste COVID-perikelen straks voorbij zijn, zodat we ons weer kunnen richten op echt leuke dingen, zoals barbecueën. Ik hoef u niet te vertellen dat de barbecueworst nog steeds een wezenlijk onderdeel is van menig barbecueparty.

De kweekvleesrace

De kweekvleesrace

De Nederlandse startup van kweekvlees Meatable heeft met een investeringsronde €47 miljoen opgehaald om de ontwikkeling en productie van kweekvlees uit te breiden. Het eveneens Nederlandse Mosa Meat trok recent nieuwe investeerders aan en haalde ruim €70 miljoen op.

Barbecuekoning Jord Althuizen werkt met de heyde hoeve

Barbecuekoning Jord Althuizen werkt met de heyde hoeve

Barbecuekoning en ’pyro-culinair avonturier’ Jord Althuizen werkt al jarenlang met varkensvlees van de Brabantse boerencoöperatie Heyde Hoeve, die wordt geleid door Tiny Schepers. “Hij is de expert in het grootbrengen van vlees, ik in het bereiden en opeten ervan.”

Eerste maatregelen Single Use Plastics

Eerste maatregelen Single Use Plastics

Slagers, bakkers en visdetaillisten krijgen vanaf 3 juli te maken met de Single Use Plastics-richtlijn (SUP), die door de EU is afgekondigd. Kanttekening daarbij: de Europese Commissie moet nog een document met exacte definities publiceren van de begrippen die in de richtlijn voorkomen. Wanneer mag je bijvoorbeeld stellen dat je product herbruikbaar...

Indonesian drumstick

Indonesian drumstick

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Indonesian drumstick.

Hippe kipburger voor de BBQ

Hippe kipburger voor de BBQ

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor een hippe kipburger voor de BBQ.

De favoriete slager van kookboekenschrijver Vanja van der Leeden

De favoriete slager van kookboekenschrijver Vanja van der Leeden

Bij de Amsterdamse familieslagerij Vet vind je geen voorgesneden lapjes in de toonbank, maar grote stukken vers vlees die voor de klant op maat worden gesneden. Het is de favoriete slagerij van kookboekenschrijver, kok en foodstylist Vanja van der Leeden. “Alles kan hier.”

Keurslager van Linschoten succesvol met barbecuecatering

Keurslager van Linschoten succesvol met barbecuecatering

Keurslager Van Linschoten zit al sinds 1908 in de Rotterdamse wijk Kralingen. De slager is met recht een begrip in Rotterdam en bouwt ook daarbuiten steeds meer naam op. Dat heeft de slagerij te danken aan kwaliteit, ondernemerschap én het winnen van diverse nationale titels. Barbecuevlees is een belangrijk onderdeel voor de slager, die ook barbecuecatering...

‘Klantcontact is leuk, maar ik sta het liefst te snijden’

‘Klantcontact is leuk, maar ik sta het liefst te snijden’

Jan Willem van Vliet twijfelde al een tijdje over de opleiding die hij volgde, toen kennissen hem vroegen of hij wel eens aan het slagersvak had gedacht. Jan Willem had altijd al een passie voor vlees en een baan in de slagerij zag hij helemaal zitten. Inmiddels is hij bezig aan zijn tweede mbo-opleiding bij SVO vakopleiding food, de mbo 3-opleiding...

Keurslager Van Caulil heel tevreden over mystery shopping onderzoek

Keurslager Van Caulil heel tevreden over mystery shopping onderzoek

Secret View heeft het allereerste mystery shopping platform gelanceerd dat speciaal is ontworpen voor kleine ondernemers. Met feedback van echte klanten leren slagerijen hun vakmanschap te gebruiken om klantervaringen te verbeteren. Bianca Kalmthout van Keurslager Van Caulil in Etten-Leur is heel tevreden. ‘We gebruiken de resultaten om van te leren’,...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 3 | mei 2021
Vleesmagazine Editie 3 | mei 2021

Vleesmagazine en Vlees+ gaan samen verder. Één vakblad vol mooie reportages, inspirerende recepten, informerende artikelen en columnisten die u aan het denken zetten. Lees hier het eerste nummer online.

Lees meer
Evenementen

Workshop Zout- en suikerverlaging

17 juni 2021

Lees meer

Cursus Vleestechnologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

31 augustus 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea