Artikelen
‘t Landleven huissalade en Honing-Mosterd Braadslee
Zeshonderd meter winkel in Bladel met vijftig meter toonbank. Slagerij en poelier ’t Landleven verkoopt alleen verse producten. De kwaliteit is hoger, en de prijs gelijk aan of lager dan die van de supermarkt. Puur ambacht. Daar passen Epos producten en Bieze Deli salades en sauzen perfect bij. De slager deelt twee recepten met Vleesmagazine.
De vernieuwingsdrang van Slagerij Visschedijk
In een oude textielfabriek in het hart van het Twentse Delden ligt Slagerij Visschedijk. Slager Jan en zijn vrouw Astrid runnen daar al ruim dertig jaar de zaak, inmiddels bijgestaan door zoon Niels. Hij won onlangs de Ad Bergwerffprijs voor een nieuw, innovatief product. En die vernieuwingsdrang heeft hij niet van een vreemde.
Saucisson en croûte
Niet alleen in Frankrijk zijn producten 'en croûte ' een veel voorkomende delicatesse. De Franse gewoonte om hartige producten met tarwedeeg te omhullen is ook in Zwitserland een geliefde specialiteit.
Stap voor stap verduurzamen
De vakmensen van FoodBase geven informatie over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer legt accountmanager Hester Braam uit hoe je de eerste stappen naar een duurzamere onderneming kan zetten.
Plantaardige smaakmakers
Gifgroene, pikzwarte of knalroze barbecuerubs. Ze zijn razend populair onder consumenten en niet alleen vanwege de unieke smaken. Als het om kruiden en specerijen gaat, doen tegenwoordig alle zintuigen mee. En ook gezondheid speelt een rol.
What you see is what you get?
Het idee is dat onze belastingtarieven transparant zijn. Helaas niet. Hieronder een korte uiteenzetting over de effectieve belastingdruk gebaseerd op het aangenomen Belastingplan 2023 en voorbeelden uit de fiscale adviespraktijk.
‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’
Niels Visschedijk (22) wist al jong dat hij slager wilde worden. Hij rondde de opleidingen van SVO af, werkte bij verschillende slagerijen en is nu terug bij de slagerij van zijn ouders, Slagerij Jan Visschedijk. Onlangs won hij de Ad Bergwerffprijs voor zijn unieke Hy-dro-worst.
Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR
In het project Plant4Texture hebben KNS, SVO vakopleiding food en WUR samen een plantaardige grondstoffengel ontwikkeld voor de productie van hybride slagersproducten. SVO-vakopleiding food geeft de ontwikkeling van hybride en plantaardige producten een vaste plek in haar opleidingen.
Recht op billijke ontslagvergoeding?
Veel werkgevers weten niet dat een werknemer na opzegging van de arbeidsovereenkomst met instemming van het UWV, de kantonrechter alsnog om een billijke vergoeding kan vragen.
Een bron van inspiratie
Binnen de vleesbranche is worst- en vleeswarenspecialist Paul van Trigt een instituut. Niet alleen als vakman en expert op het gebied van productkeuring – laat hem een worst proeven en hij benoemt tot op de gram welke specerijen erin zitten – maar ook als een oneindige bron van kennis.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 1 | februari 2023

Het thema van Vleesmagazine 1 is smaakmakers. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Lees meerSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder