Voedingswaarde vleeswaren

attachment-001_food-image-VLS13099I01

In vleeswaren zitten veel goede voedingsstoffen. Vlees bevat eiwitten, vetten, koolhydraten en verschillende vitamines en mineralen. 

Zo zijn eiwitten belangrijk als bouwstof voor je botten, spieren en bloed. Vetten zijn de brandstof voor het lichaam en leveren essentiële vetzuren, maar ook vitamine A, D en E. Vlees bevat ook het mineraal ijzer wat weer goed is voor het vervoer van zuurstof in bloed. Koolhydraten zijn de energie voor het lichaam en de brandstof voor de hersenen.

Natuurlijk hebben alle goede dingen ook een keerzijde. Teveel is namelijk nooit goed, bijvoorbeeld teveel vet. Vleeswaren zijn een belangrijke bron van gezonde voedingsstoffen, maar ook vleeswaren eet je met mate. Zorg voor een uitgebalanceerd voedingspatroon, zodat je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Variatie in je eten is daarvoor erg belangrijk. De schijf van vijf is een goed middel om te ontdekken of jouw voedingspatroon gebalanceerd is. Ook als je een dieet volgt, hoef je vleeswaren niet te laten staan. Er zijn immers volop vleeswaren met een aangepaste samenstelling, zoals magere vleeswaren en vleeswaren met minder zout. Overleg met je diëtiste over de mogelijkheden.

Meer over
Lees ook
Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

In de meeste bewerkte voedingsmiddelengroepen is de hoeveelheid zout, verzadigd vet en suiker sinds 2018 gelijk gebleven of gedaald. Dat blijkt uit de Herformuleringsmonitor die het RIVM elke twee jaar, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), verricht.

Pas Specialiteiten sluit zich aan bij online platform

Pas Specialiteiten sluit zich aan bij online platform

Pas Specialiteiten heeft zich aangesloten bij NextDeli, een e-commerce platform voor versspecialisten. Verspecialisten kunnen hier de vleeswarenspecialiteiten van Pas online bestellen.

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt is een samenwerking aangegaan met NextDeli. Zijn boek Charcuterie 2 is nu ook verkrijgbaar via dit e-commerce platform voor versspeciaalzaken. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. Vanuit deze professie is hij regelmatig jury en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst,...