Viaanse stoofschotel

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_1

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Viaanse ovenschotel.

Foto’s: Herbert Wiggerman

Ingrediënten

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_2

  • 12 sjalotten
  • 2 winterpeen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1500 g stooflappen
  • zout
  • kruidnagel
  • versgemalen peper
  • 3 el olijfolie
  • 80 g boter
  • 8 plakken ontbijtkoek
  • 4 el maïzena
  • 1000 ml runderbouillon
  • 6 blaadjes laurier
  • 500 g kastanjechampignons

Bereiding

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_3

  • Pel en snipper de sjalotten. Schil en snijd de wortel in stukken.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de stooflappen in grove blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verwarm olie en boter in een pan en bak de runderlappen om en om goudbruin.
  • Voeg de groente toe en laat ze circa 5 minuten smoren.
  • Voeg de bouillon, ontbijtkoek, appelstroop en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.
  • Maak een papje van de maïzena met wat water of bouillon en roer dit door het mengsel.
  • Laat circa 4 uur, tegen de kook aan, garen (dit kan natuurlijk ook in een afgedekte bak
    in de combisteamer - 100% vocht).
  • Snijd de champignons in partjes en stoof ze circa 15 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout, kruidnagel en peper.
  • Voor een complete maaltijd kan je er nog voorgekookte krieltjes door doen of presenteer met sperzieboontjes en aardappelpuree.

Voeg voorgekookte krieltjes toe voor een complete maaltijd

Hans de Goeij_recept Viaanse stoofschotel_foto Herbert Wiggerman_4

Dossiers
Lees ook
Slavakto vindt plaats op 4 en 5 oktober

Slavakto vindt plaats op 4 en 5 oktober

Najaar 2022 vindt de slagersvakbeurs Slavakto weer plaats. Op 4 en 5 oktober opent de Werkspoorkathedraal in Utrecht de deuren voor twee dagen lang inspiratie, innovatie en ontmoeting. Het thema is ‘De wereld aan je voeten’.

Amsterdamse slagerij Woorts stopt

Amsterdamse slagerij Woorts stopt

Na 57 jaar stoppen slagers Piet en Peter Woorts ermee. De slagerij verdwijnt niet uit de Maasstraat in Amsterdam. Vader en zoon vonden een opvolger in slager Arend ten Wolde. Hij zet het bedrijf onder zijn naam voort.

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.