Ovenschotel met kippendijen
Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties maken of in een grote schaal.
Foto's: Koos Groenewold
Ingrediënten
- 1/3 Italiaanse roerbakgroenten
- 1/3 gekruide kipdijenfilet (hiervoor kan ook kip filet gebruikt worden)
- 1/3 Reibekuchen (kant en klaar te bestellen in emmers van 5 kilo)
- Reepjes cheddarkaas of geraspte kaas
Bereiding
- Blancheer de fijngesneden roerbakgroenten en koel deze terug.
- Snijd de kipdijen in fijne reepjes en kruid met droge kruiden naar smaak, gebruik bij voorkeur geen marinade omdat het eindproduct dan te vochtig blijft.
- Bedek als eerste de bodem van de schaaltjes of grote schaal met de gekruide kipdijen, leg hierop de geblancheerde roerbakgroente en dek af met de Reibekuchen. Laat de Reibekuchen wel even uitlekken in een vergiet of zeef. Strooi hierover eventueel reepjes cheddar of geraspte kaas en bestrooi licht met cajunkruiden.
- Bak de schotels af in de oven of combisteamer met 100 % hete lucht op 145 graden tot een kern van 74 graden.