Ovenschotel met kippendijen

Recept Hans de Goeij_VLM 6-2021_Foto Koos Groenewold_1

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties maken of in een grote schaal.

Foto's: Koos Groenewold

Ingrediënten

Kipdijenfilet_foto Koos Groenewold

  • 1/3 Italiaanse roerbakgroenten
  • 1/3 gekruide kipdijenfilet (hiervoor kan ook kip filet gebruikt worden)
  • 1/3 Reibekuchen (kant en klaar te bestellen in emmers van 5 kilo)
  • Reepjes cheddarkaas of geraspte kaas

Bereiding

Recept Hans de Goeij_VLM 6-2021_Foto Koos Groenewold_2

  • Blancheer de fijngesneden roerbakgroenten en koel deze terug.
  • Snijd de kipdijen in fijne reepjes en kruid met droge kruiden naar smaak, gebruik bij voorkeur geen marinade omdat het eindproduct dan te vochtig blijft.
  • Bedek als eerste de bodem van de schaaltjes of grote schaal met de gekruide kipdijen, leg hierop de geblancheerde roerbakgroente en dek af met de Reibekuchen. Laat de Reibekuchen wel even uitlekken in een vergiet of zeef. Strooi hierover eventueel reepjes cheddar of geraspte kaas en bestrooi licht met cajunkruiden.
  • Bak de schotels af in de oven of combisteamer met 100 % hete lucht op 145 graden tot een kern van 74 graden.
Dossiers
Lees ook
Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Consumenten aten tijdens coronajaar 2020 minder vlees. Het vleesverbruik daalde met 1,9 kilo per persoon. De vermoedelijke oorzaak is de sluiting van de horeca. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier.

Pas Specialiteiten sluit zich aan bij online platform

Pas Specialiteiten sluit zich aan bij online platform

Pas Specialiteiten heeft zich aangesloten bij NextDeli, een e-commerce platform voor versspecialisten. Verspecialisten kunnen hier de vleeswarenspecialiteiten van Pas online bestellen.

Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

De deadline voor de btw-aangifte en -betaling over het derde kwartaal nadert. Ondernemers hebben tot 31 oktober de tijd om dit te doen. Volgens de Belastingdienst hebben bijna vier op de tien startende en kleine ondernemers een herinnering nodig om dit tijdig te doen. Daarom geeft de Belastingdienst vijf tips voor een goede en efficiënte aangifte.