Mexicaanse kalfstaart

30 september 2021 Hans de Goeij

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Mexicaanse kalfstaart.

Ingrediënten

Mexicaanse Kalfsstaart_Foto Koos_2

  • 1500 gram kalfssnippers - twee keer gedraaid met 3 mm-plaat
  • 90 gram Stroganoffmix EPOS
  • 150 gram Mexicaanse saus Degens
  • Pak tortillavellen (8 stuks)
  • 200 gram Mexicaanse saus
  • 200 gram tzatzikisaus
  • 1 groene, rode en gele paprika
  • 1 rode ui
  • Boter
  • Olie

Voor de garnering

  • 200 gram cheddar
  • 2 tomaten
  • Overige benodigdheden
  • Koekenpan/wok
  • Taartvorm/ronde ovenschaal

Bereiding

Mexicaanse Kalfsstaart_Foto Koos_3

Snijd de groenten in fijne blokjes, bak dit even aan in een grote koekenpan of wok, rul het gehakt hierdoor. Als het gehaktmengsel gaar is, roer je de Stroganoffkruiden en de Mexicaanse saus erdoor.

Vet de bakvorm of ovenschaal in met boter en leg het eerste tortillavel erin, besmeer de bovenkant met Mexicaanse saus en schep daar het kalfsgehaktmengsel op. Leg daarbovenop weer een tortillavel. Smeer in met tzatzikisaus en schep daar het kalfsgehaktmengsel op. Herhaal dit tot het laatste tortillavel.

Snijd de tomaten in mooie schijfjes en verdeel deze over de taart. Leg hierop de cheddarkaas en bak de taart in ongeveer 25 minuten op 160 °C af of tot de cheddar mooi is gesmolten.
Laat de taart terugkoelen en presenteer in de toonbank met één punt uitgesneden er bovenop.

Tips

  • Verkoop de tortillataart met een bakje tzatzikisaus of een yoghurtsaus en slamix.
  • Om het geheel wat kleuriger te maken kan je nog een laag groente toevoegen tussen de saus en het gehaktmengsel.

Altijd op de hoogte blijven?