Meat Expo 2015 met 175 exposanten 50 procent groter

9-1-2015_9_20_39_006

Kortrijk Xpo in het Belgische Kortrijk is van zondag 27 tot en met woensdag 30 september het toneel van Meat Expo 2015. Met een aantal van 175 deelnemers is de vakbeurs 50 procent gegroeid.

'50 procent meer exposanten betekent méér nieuwigheden ontdekken, méér inspiratie, méér informatie en méér contacten', aldus de organisatie van het vierdaagse evenement. 'Op Meat Expo ontdekken bezoekers wat er leeft en beweegt in de wereld van de slagerij-, traiteur- en vleessector.'

Nieuwste trends

Heel wat bedrijven zijn trouw elke editie op de beurs aanwezig, andere keren na een korte of langere afwezigheid terug op Meat Expo. 'En er zijn ook heel wat bedrijven die bezoekers voor de allereerste keer op Meat Expo zullen ontdekken', vervolgt de organisatie. De standhouders presenteren de nieuwste trends, producten en concepten van vandaag én morgen. Verder zijn er vaktechnische demo’s door collega’s.

Vakwedstrijden

Op het programma staan daarnaast de Eurobeef Vakwedstrijden, de Junior-Cup en de strijd om de titel Beste Slager van België (zondag 27 september), de strijd om het Gouden Mes (maandag 28 september) en barbecuedemo’s van enkele 'youngsters' (woensdag 30 september). Op dinsdag 29 september is er een panelgesprek over de toekomst van de ambachtelijke slagerij, waaraan onder anderen Karel van Eetvelt van de Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, zijn medewerking verleent.

Broodway

Bezoekers van Meat Expo hebben gratis toegang tot Broodway, de vakbeurs voor de bakkerij die tegelijkertijd wordt gehouden. Zo kunnen bezoekers óver de grenzen van hun vak kijken, er inspiratie halen en ideeën en ervaringen uitwisselen met hun collega’s uit de bakkerij. De Vlaamse minister-president Geert Bourgeois verricht op zondag 27 september de officiële opening van Broodway.

Openingstijden

Meat Expo 2015 is op zondag 27 september te bezoeken van 10.00 tot 19.00 uur. Op maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 september zijn bezoekers welkom van 13.00 tot 19.00 uur.  De beurs is alleen toegankelijk voor professionals en hun medewerkers. De toegang is gratis na registratie via de website Meatexpo.be. Op die website kunnen belangstellenden ook terecht voor meer informatie over het evenement. Ook via Facebook zijn meer inlichtingen verkrijgbaar.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Vion blikt terug op succesvolle editie PLMA

Vion blikt terug op succesvolle editie PLMA

Vion Food Group was een van de exposanten tijdens PLMA 2022, de private label vakbeurs georganiseerd door de Private Label Manufacturers Association. Duurzaamheid, gezondheid, convenience en creativiteit voerden de boventoon.

De wereld aan je voeten tijdens de Slavakto

De wereld aan je voeten tijdens de Slavakto

Op 4 en 5 oktober vindt de Slavakto plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Sinds corona is dit weer de eerste slagersbeurs. Tijdens het event staat letterlijk, inspiratie, innovatie en ontmoeting centraal. En uiteraard niet te vergeten de vakwedstrijden! Zet het snel in je agenda.

Organisatie blikt terug op succesvolle editie IFFA 2022

Organisatie blikt terug op succesvolle editie IFFA 2022

Van 14 tot en met 19 mei kwam de vleesbranche samen in Frankfurt voor IFFA 2022. Organisator Messe Frankfurt blikt terug op een succesvolle editie met veel bezoekers en ontmoetingen. Duurzaamheid, automatisering en digitalisering stonden centraal.