Hippe kipburger voor de BBQ

Epos_Toktok burger

Benodigdheden:

  • 1000 gram kipdijvlees met vel
  • 60 - 70 gram Epos Gehaktmix Verrassing (1000712)
  • 7 plakjes bacon
  • 7 plakjes cheddar
  • julienne gesneden wortel
  • veldsla
  • gegrilde paprika
  • 7 hamburgerbroodjes
  • 200 gram Epos toktoksaus (1004819)

Draai de kippendijen met vel één keer door de 3 mm plaat, of verklein ze in de keukenmachine. Meng dit kippengehakt met de Epos Gehaktmix Verrassing en maak er mooie burgers van.

Afmaken:

Grill de kipburgers op de barbecue en leg er op het laatst een plakje cheddar op. Grill ondertussen de plakjes bacon kort. Leg op een open broodje een laagje Epos toktoksaus en wat sla, dan de burger en vervolgens de gegrilde paprika, wortel en het plakje bacon. Maak af met een dikke klodder toktoksaus en eet smakelijk!

Dit is een recept van Epos.

epos_logo

Dossiers
Lees ook
‘Zuid-Amerikaans vlees loopt hier als een trein’

‘Zuid-Amerikaans vlees loopt hier als een trein’

Barbecueën is populairder dan ooit. De liefde voor buiten koken groeit al jaren, maar nu er door corona zo weinig te beleven valt, zijn de barbecueproducten haast niet meer aan te slepen. De ambachtelijke slager kan zijn hart ophalen. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Anton van Oevelen van Keurslager Van Oevelen.

Barbecueseizoen 2021?!

Barbecueseizoen 2021?!

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Gertjan Kiers en Janine van der Geest buigen zich dit keer over het thema barbecueën.

'Meeste klanten willen gemarineerde lapjes en spiesjes'

'Meeste klanten willen gemarineerde lapjes en spiesjes'

Barbecueën is populairder dan ooit. De liefde voor buiten koken groeit al jaren, maar nu er door corona zo weinig te beleven valt, zijn de barbecueproducten haast niet meer aan te slepen. De ambachtelijke slager kan zijn hart ophalen. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Maurice Rutten van Slagerij Jan Pinckaers.