Frisse fruitige kipsalade

Epos_Frisse fruitige kipsalade_VLM 8-2021

Epos inspireert de slager met recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor een frisse fruitige kipsalade.

Ingrediënten voor 3 kilo

  • 300 gr bleekselderij
  • 200 gr meloen
  • 100 gr ananas
  • 100 gr appel
  • 300 gr gerookte kip
  • Bieslook
  • 2000 gr Bieze Deli Basis Kipsalade

Bereiding

  • Snijd de bleekselderij in schijfjes en de ananas, appel en kip in stukjes
  • Maak van de meloen kleine bolletjes
  • Meng de verse ingrediënten met de Bieze Deli Basis Kipsalade
  • Garneer met wat rode ui, meloenbolletjes en bieslook

epos_logo

Epos specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31 (0) 33 24 77190
Epos-specerijen.nl

Dossiers
Lees ook
Slavakto vindt plaats op 4 en 5 oktober

Slavakto vindt plaats op 4 en 5 oktober

Najaar 2022 vindt de slagersvakbeurs Slavakto weer plaats. Op 4 en 5 oktober opent de Werkspoorkathedraal in Utrecht de deuren voor twee dagen lang inspiratie, innovatie en ontmoeting. Het thema is ‘De wereld aan je voeten’.

Amsterdamse slagerij Woorts stopt

Amsterdamse slagerij Woorts stopt

Na 57 jaar stoppen slagers Piet en Peter Woorts ermee. De slagerij verdwijnt niet uit de Maasstraat in Amsterdam. Vader en zoon vonden een opvolger in slager Arend ten Wolde. Hij zet het bedrijf onder zijn naam voort.

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.