nieuws

Finalisten Grote Grillworsttest 2018 bekend

Vaktechniek 631

De tien finalisten van Grote Grillworsttest 2018 zijn bekend. De jury heeft op 11 januari alle 101 inzendingen gekeurd. Er werd beoordeeld op basis van uiterlijk geur, kleur, smaak, consistentie en samenstelling.

Finalisten Grote Grillworsttest 2018 bekend
Keurslagerij Warmenhoven won de Grote Grillworsttest 2017. Foto: Feike Faase

De jury van 2018 bestaat uit: slager Koos van Essen, SVO-docent Paul Bohté en acteur en kookgekken Hugo Kennis en Jasper Gottlieb. Van Essen won in 2017 De Grote Grillworsttest. Paul Bothe is ervaren vakdocent bij SVO en jureert al voor de tweede keer bij de Grillworsttest. Hugo Kennis is chef bij tv-zender 24Kitchen waar hij programma’s maakt zoals Smaakpupillen, Grenzeloos koken en de Makkelijke Maaltijd on Tour. Ook presenteert hij samen met Jasper Gottlieb en zijn broer Marius Gottlieb ‘de Worsten van Babel’, een internetprogramma waarin met een dikke knipoog met eten wordt geëxperimenteerd.

Finalisten Grote Grillworsttest 2018

In alfabetische volgorde zijn dit de tien finalisten van de Grote Grillworsttest 2018:

  • Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven, Schijndel
  • Keurslager Rien Baas, Leerdam
  • Keurslagerij J. Braamskamp, Rolde
  • Keurslagerij Muilwijk, Ameide
  • Slager Traiteur Thonny Teerling, Bedum
  • Slagerij C. Verhoef v.o.f., Almere
  • Slagerij Henk Lotgering, Bunnik
  • Slagerij van de Weg, Oosterwolde
  • Slagerij van Tilburg, Sliedrecht
  • Wilbrink Uw Slager, Beekbergen

Prijsuitreiking

Op dinsdag 23 januari is de finalekeuring van de Grote Grillworsttest 2018. Op die dag worden de 10 genomineerde worsten opnieuw getest en nog een kritisch geproefd. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 8 februari.

Reageer op dit artikel