nieuws

Nederland derde in International Young Butchers Competition

Vaktechniek

Wiebe Merkus en Dennis de Geijter zijn namens Nederland op een derde plek geëindigd in de International Young Butchers Competition in Imst. Zij zagen Zwitserland eerste worden en Frankrijk tweede. Wiebe Merkus behaalde een derde plek in het persoonlijk klassement.

Nederland derde in International Young Butchers Competition
Foto: Lida Koelewijn

Maandag 8 en dinsdag 9 mei vond de International Young Butchers Competition plaats in het Oostenrijkse Imst. Aan deze wedstrijd hebben de landenteams meegedaan van Duitsland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

Vakmanschap viert hoogtij

Ad Bergwerff, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Slagers, sprak vol trots over de resultaten van het Nederlands team. ‘Het was weer een spannende wedstrijd, wat hebben deze jonge vakmensen uit diverse Europese landen hun vaardigheden, creativiteit en vakmanschap getoond. Daarmee onderscheid je je als slager absoluut! De toewijding en het enthousiasme waarmee de disciplines werden uitgevoerd getuigen zonder uitzondering van de passie voor het slagersvak. Het behalen van deze derde plaats is geweldig. Alle eer is aan jullie voor de prestaties op deze wedstrijd.’

‘En ik kan u verzekeren: met het enthousiasme, de inzet en vaak zelfs het fanatisme dat de deelnemers hebben laten zien is de kwaliteit uitmuntend. Vakmanschap heeft hoogtij gevierd tijdens de IYBC. Ons Nederlands team heeft hard gewerkt en dat is beloond met een flink aantal podiumplaatsen op de diverse onderdelen en een mooie derde plaats’, aldus Ron Kinkelaar van SVO vakopleiding food, chef d’équipe.

De wedstrijd bestond uit zes wedstrijdonderdelen:

Dennis de Geijter.
Foto: Facebook Lebensmittel Akademie

• Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
• Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
• Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade (onder voorbehoud)
• Vervaardigen van twee keukenklare producten
• Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
• Het bereiden en presenteren van een verrassingsopdracht

Prijzen

Bij diverse onderdelen behaalden de jongens een top drie-notering en daarmee een beker:

• Derde plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Uitbenen, uitsnijden en portioneren runderstomp
• Derde plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
• Derde plaats voor Dennis en een tweede plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Vervaardigen van twee keukenklare producten
• Dennis behaalt de eerste plaats en Wiebe de tweede plaats bij het onderdeel: bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees

Wiebe Merkus.
Foto: Facebook Lebensmittel Akademie

Recepten

Vleesmagazine publiceert binnenkort enkele recepten van Wiebe Merks en Dennis de Geijter. Wilt u geen nummer van Vleesmagazine missen? Vraag dan nu een kennismakingsabonnement aan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels