nieuws

Antibiotica-vrij vlees bij supermarkten

Slagersnieuws

Een aantal Nederlandse supermarkten begint komend voorjaar met de verkoop van varkensvlees met een sticker om aan te geven dat de varkens nooit met antibiotica zijn behandeld.

Antibiotica-vrij vlees bij supermarkten
Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken; links). Foto: ANP

Volgens dagblad De Telegraaf zal het vlees onder meer bij Hoogvliet, Plus en Vomar in de schappen komen te liggen. De introductie van het stickertje is één van de uitkomsten van de Nationale Voedseltop zoals die gisteren in Den Haag werd gehouden. Hierbij waren, behalve verschillende ministeries, ook de supermarkten en industrie betrokken. Doel van de top is om Nederland in het komende decennium om te vormen tot wereldwijde koploper in gezonde en milieuvriendelijke voeding.

Andere vlakken

Ook op andere vlakken hebben supermarkten tijdens de top toegezegd om duurzamer te gaan werken. Zo hebben ketens beloofd om de bijvangst van reguliere visvangst in de Noordzee te gaan aanbieden. De overheid gaat verder in Brussel pleiten voor meer duidelijkheid rond de houdbaarheidsdatum van producten. Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) wil dat bij onder meer pasta, couscous, rijst en meel de ‘tenminste houdbaar tot’-datum van de verpakking verdwijnt. Daartoe moet een Europese lijst met producten worden uitgebreid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels