nieuws

Slow cooking: langzaam garen op de gasbarbecue

Slagersnieuws

‘Een trend die we steeds meer zien, is het garen op lage temperaturen of te wel slow cooking op de barbecue’, zegt Corry Luyendijk van Hendi Food Service Equipment.

Slow cooking: langzaam garen op de gasbarbecue
Hendi Green Fire. Foto: Hendi Food Service Equipment

‘Slow cooking is het op lage temperatuur bereiden (onder de 90°C) van vlees. Bij een barbecue is het van belang dat men de kap dicht kan doen en dat er een thermometer is ingebouwd. Slow cooking gebeurt door middel van indirecte warmte, zodat de barbecue meer op een oven lijkt. Belangrijk is dat het vlees op een constante temperatuur wordt gegaard. Dit is op een gasbarbecue makkelijk te realiseren. Door het langzame opwarmen breekt het proteïnerijke spierweefsel af, waardoor het vlees mals wordt. Tegelijkertijd zorgt het smeltende vet dat vlees sappig en op smaak blijft.’ Luyendijk adviseert om bij slow cooking de bereidingstemperatuur circa 10 tot 15 graden hoger te kiezen dan de gewenste kerntemperatuur.

Specialist

Hendi is specialist in professionele gasbarbecues en produceert al bijna veertig jaar barbecues. ‘Naast de traditionele gasbarbecues zoals de Bake & Grillmasters zien we steeds meer belangstelling voor barbecues die uitgevoerd zijn in een zwaardere kwaliteit en met meerdere mogelijkheden zoals de Hendi Green Fire-barbecues’, vertelt Luyendijk. ‘Deze barbecues zijn veel minder windgevoelig door de verbeterde luchttoevoer en de windschermen. De Green Fire is volledig demontabel en gemakkelijk schoon te maken door de uitneembare branders en vetopvanglade.

Voor de Green Fire zijn alle accessoires los verkrijgbaar, zoals een rolkap met ingebouwde thermometer voor slow cooking, een wokhouder en wokpan, een spiesenhouder en diverse roosters en bakplaten. De Green Fire-barbecues zijn verkrijgbaar met twee, drie en vier branders.’

Reageer op dit artikel