nieuws

Topslagers presenteren BBQ Top 5

Slagersnieuws

Drie Nederlandse topslagers ontmoetten elkaar onlangs tijdens het Outdoor Event bij de Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat. Daar vond een feestelijke barbecue plaats vanwege het 10 jarig bestaan van Bord Bia – Irish Food Board’s Chefs’ Irish Beef Club (CIBC). Het supertrio presenteerde er elk hun eigen BBQ Top 5. Niet voor beginners. Maar wel supermooie gerechten.

Topslagers presenteren BBQ Top 5
Gert Jan Kiers leverde Foto: Diederik van der Laan.

De slagers Jaap Sloof (De Kweker), Barry van Leeuwen (Hesseling Vlees) en Gertjan Kiers (Fontijn) lieten VleesMagazine weten wat er het beste op het buitenvuur kan:

Jaap Sloof (De Kweker):

Duurzame vis, zoals harder – Bavette – Duroc, nekstuk, procureur – RibeyeGroene – Begeleiding: asperges, artisjok, aardappeltjes, aubergine / courgette.

Gertjan Kiers (Fontijn):

Côte de Boeuf – Chuck rib – Staartstuk – Longhaas – Middenrif / bavette.

Barry van Leeuwen (Hesseling Vlees):

Côte de Boeuf – Procureur – Staartstuk – Bavette – Wagyu hamburger.

Joop Kaldenberg (Kaldenberg) kwam tot twee suggesties:

Gesplitste sucade – Ribeye.

Het is de komende dagen prima barbecueweer. Dus vraag uw vakslager er eens naar.