nieuws

Wouter Leeuwenburg (Brandt & Levie) Beste Praktijkopleider 2014

Slagersnieuws

Wouter Leeuwenburg van Brandt & Levie worstmakers is dinsdagavond 28 oktober tijdens de XXXL Graduation Party, het jaarlijkse geslaagdenfeest van SVO vakopleiding food, uitgeroepen tot Beste Praktijkopleider Versspeciaalzaken 2014.

Wouter Leeuwenburg (Brandt & Levie) Beste Praktijkopleider 2014
Wouter Leeuwenburg niet in de gelegenheid de XXXL Graduation Party bij te wonen. Foto: SVO vakopleiding food

‘Wouter is een bijzondere praktijkopleider, die zonder slagersachtergrond zijn medewerkers wel de vaktechnische kennis bij weet te brengen. Zijn sterkste punten zijn het maken van concrete afspraken en de uitvoering hiervan’, aldus SVO vakopleiding food over de winnaar. Leeuwenburg was overigens niet in de gelegenheid de XXXL Graduation Party bij te wonen.

Negen finalisten

In de laatste verkiezingsronde kregen negen genomineerden in drie categorieën bezoek van een onafhankelijke jury. Waar Leeuwenburg winnaar werd in de categorie Versspeciaalzaken, wonnen Frits Bouwmans van C1000 Bergeijk en Werner ter Riele van Exportslachterij Gosschalk respectievelijk in de categorie Supermarkt en de categorie Voedingsindustrie.

Groot belang

SVO vakopleiding food: ‘In de opleiding is de praktijkbegeleider van groot belang. Samen met SVO leiden de praktijkbegeleiders de vakmensen van de toekomst op. Studenten gaan één dag per week naar school en de overige dagen leren zij bij hun leerbedrijf. De praktijkbegeleider begeleidt de student bij het leren op het werk, hij is een belangrijke succesfactor voor het slagen van het opleidingstraject. Hij is zowel begeleider, instructeur, organisator als beoordelaar.’

Vakspecialisten

SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. ‘Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken’, stelt de onderwijsinstelling.