nieuws

‘Zelf slachten heeft grote meerwaarde

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Ze zijn er niet veel meer, maar Stefan Bles is nog een echte zelfslachtende slager. ‘Zelf slachten heeft voor mij een grote meerwaarde’, zegt hij deze maand in Vleesmagazine.

‘Zelf slachten heeft grote meerwaarde

DOETINCHEM – Ze zijn er niet veel meer, maar Stefan Bles is nog een echte zelfslachtende slager. ‘Zelf slachten heeft voor mij een grote meerwaarde’, zegt hij deze maand in Vleesmagazine.

Voordelen van zelf slachten zijn onder meer dat de dieren uit de omgeving komen en dus niet op lange transporten hoeven. ‘Hierdoor zijn de dieren minder gestrest’, aldus Bles in ons vakblad.

Daarnaast kunnen hij en zijn broer Eric, die de mestvarkens en dikbillen uitzoekt bij agrariërs in de buurt, de karkassen volledig verwaarden. Zo wordt volgens hen de kostprijs teruggebracht.

Zo’n 85 procent van het vlees dat in Wehl en in het Doetinchemse winkelcentrum De Bongerd wordt verkocht is afkomstig van zelf geslachte dieren.

Lees de reportage over Stefan Bles deze maand (januari 2010) in Vleesmagazine
Klik hier voor een proefabonnement

Lees hier de volledige inhoud van Vleesmagazine 01-januari 2010

Lees ook:
Zelfslachtende slager trotseert regels (19 juni 2009)
Filiaal voor Stefan Bles uit Wehl (25 mei 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over zelfslachtende slagers

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels