nieuws

Week van de slager in Gent

Slagersnieuws

GENT – Op initiatief van zeven slagers-traiteurs uit de Belgische regio Gent en de Dienst Economie, wordt voor de eerste keer ‘De week van de slager’ in het leven geroepen voor leerlingen van het 5e en 6e leerjaar uit het basisonderwijs.

Week van de slager in Gent

GENT – Op initiatief van zeven slagers-traiteurs uit de Belgische regio Gent en de Dienst Economie, wordt voor de eerste keer ‘De week van de slager’ in het leven geroepen voor leerlingen van het 5e en 6e leerjaar uit het basisonderwijs.

Van zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 april kunnen jongeren uit het basisonderwijs een workshop volgen bij de deelnemende slagers-traiteurs om het beroep beter te leren kennen. Slager is een beroep dat vakmanschap met creativiteit combineert, aldus de organisatoren. De hedendaagse slager is bijvoorbeeld dikwijls ook traiteur, die inspeelt op nieuwe tendensen met bereide maaltijden. De job bestaat uit zeer veel deelspecialisaties: uitbenen, verkoopsklaar maken, bereiden van vleesproducten, charcuterie maken, kant- en klare gerechten, traiteuractiviteiten, presentatie, bestellingen plaatsen, managen.

De Stad Gent ondersteunt het initiatief. De deelnemende slagers zijn Slagerij Henk (Mariakerke), Slagerij Aula (Gent), Slagerij De Waele (Gentbrugge), Keurslager Vlaeminck (Wondelgem), Kwaliteitsslagerij Stadius (Gent) en Lieven en Emmy Van de Velde-Van Tomme (Sint-Amandsberg).
 

Lees ook:
Slager leert kinderen worst maken (5 februari 2010) 
Lekker op bezoek bij de slager (15 januari 2010)
Slager Gunnink laat jeugd hamburgers maken (16 oktober 2009)
Schoolkinderen slagerij binnenloodsen (13 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over kinderen en slagers