nieuws

Vraag naar vlees Schotse Hooglander

Slagersnieuws

DEN HELDER – Geslachte Schotse Hooglanders komen in pakketten van tien kilo op de markt.

Vraag naar vlees Schotse Hooglander

DEN HELDER –   Geslachte Schotse Hooglanders komen in pakketten van tien kilo op de markt.

Wessel van der Geld (27) uit Wormer heeft hiertoe samenwerking gezocht met Ekögron uit Overveen.  Het familiebedrijf van Frans en Marian de Boer beheert al jarenlang natuur- en recreatieterreinen in de duinen van Noord- en Zuid-Holland. Ze zetten zo’n driehonderd paarden en koeien in voor de begrazing, meldt het Noordhollands Dagblad.

De Schotse Hooglander graast in kuddes. Vooral jonge stieren passen daar niet meer zo goed in en belanden nu vaak anoniem in het slachthuis. ‘En dat is doodzonde’, vindt Van der Geld. ‘De dieren lopen het hele jaar, super diervriendelijk, geheel vrij van stress, in de vrije natuur.’  Hij is ervan overtuigd dat er veel vraag is naar vleesproducten van het Engelse koeienras. De eerste klanten hebben zich al gemeld bij zijn bedrijf Out2Work. De pakketten kosten 99,50 euro en kunnen op vooraf afgesproken plaatsen worden opgehaald.

 

 

Reageer op dit artikel