nieuws

Vlees eten is wél ethisch verantwoord

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Vleeseters eten vlees omdat het lekker is, ethische redenen ontbreken vaak. Daar wilde de New York Times een einde aan maken en organiseerde daarom een essay-wedstrijd.

Vlees eten is wél ethisch verantwoord

DOETINCHEM – Vleeseters eten vlees omdat het lekker is, ethische redenen ontbreken vaak. Daar wilde de New York Times een einde aan maken en organiseerde daarom een essay-wedstrijd.

De Amerikaanse krant liet vleesetende lezers beargumenteren waarom ze vlees eten. De zes beste inzendingen, gekozen door een jury, werden gepubliceerd en andere lezers konden stemmen. Het verhaal met de meeste stemmen ging over kweekvlees.

De schrijver vindt kweekvlees een goed alternatief. Kweekvlees wordt gemaakt op basis van cellen van koeien, kippen en varkens, maar heeft niets te maken met dierenmishandeling of antibiotica.

De schrijver die de tweede plek behaalde is voor boerderijdieren, omdat het produceren van groenten zonder dieren veel meer energie kost. Wie vlees afwijst, laat dan een flink deel van de natuur links liggen en kiest voor een systeem dat de wereld grotere problemen bezorgt in plaats van een systeem dat zichzelf in balans houdt.

De overige (Engelstalige) zijn hier te lezen. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels