nieuws

Vion-topman Beckers: Dierenactivisme baart zorg

Slagersnieuws

UTRECHT – Vion-topman Peter Beckers maakt zich zorgen over toenemend extremisme van dierenactivisten. ‘Het is een van mijn grootste persoonlijke zorgen dat ze niet alleen bij je werk komen, maar ook thuis, bij je vrouw en kinderen.

Vion-topman Beckers: Dierenactivisme baart zorg

UTRECHT – Vion-topman Peter Beckers maakt zich zorgen over toenemend extremisme van dierenactivisten. ‘Het is een van mijn grootste persoonlijke zorgen dat ze niet alleen bij je werk komen, maar ook thuis, bij je vrouw en kinderen.’

Dat zei de directievoorzitter van Vion Food Nederland, Duitsland en Internationaal (behalve Groot Brittannië) tijdens een congres op de Slavakto meldt Meat & Meal. ‘Ook daarin moet je professioneel zijn, maar het blijft wel een gegeven.’ Overigens geeft Beckers aan dat hij er eerder, in zijn vorige werkomgeving in de farmacie, ook al last van had. ‘Het wordt de komende tijd onze grootste uitdaging om onze licence to operate te behouden’, zei hij.

‘Het is lastig om goed weerstand te bieden aan mensen die niets op hebben met dierlijk eiwit. Die vinden dat wij in de verkeerde productgroep zitten en die niet willen dat wij ons werk blijven doen. Daar hebben we soms ook in persoonlijke zin last van.’ Voor supermarktconcerns die in de keten steeds lagere prijzen eisen, had hij ook nog een boodschap: ‘Retail kan beter opletten om ook toeleveranciers marge te gunnen. Anders zou het met de keten als geheel wel eens afgelopen kunnen zijn.’

 

Reageer op dit artikel