nieuws

Tavola: Omega-3 vlees is verdwenen

Slagersnieuws

KORTRIJK – Omega 3 is verdwenen in vlees- en vleeswaren. Dat zegt Patricia Huygelier van de Belgische voedings- en traiteursbeurs Tavola, die zondag is begonnen.

Tavola: Omega-3 vlees is verdwenen

KORTRIJK – Omega 3 is verdwenen in vlees- en vleeswaren. Dat zegt Patricia Huygelier van de Belgische voedings- en traiteursbeurs Tavola, die zondag is begonnen.

‘Twee jaar geleden zat in alle nieuwe producten omega 3 of omega 6. Die hype is volledig over’, zegt Huygelier in Het Nieuwsblad.

Directeur-generaal Chris Moris van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, bevestigt de trend. ‘Op een bepaald ogenblik stopten fabrikanten overal omega 3 in. Maar dat bleek niet aan te slaan bij de consument. Een producent van vleeswaren bracht ook charcuterie met omega 3 op de markt. Hij is ermee gestopt omdat het niet aansloeg. De consument verwacht omega 3 in vis, niet in vlees.’

Maar gezondheid blijft volgens hem belangrijk. ‘De producenten streven naar een clean label, met zo weinig mogelijk, en liefst géén additieven’, zegt Moris.

Lees maandag meer over Tavola op Vleesmagazine.nl

Lees ook:
Zwanenberg gaat voor exclusief op Tavola (8 maart 2010)
‘Verrijkt vlees ideaal functional food’ (12 juni 2009)
Jan Linders krijgt Omega 3 vlees (18 juni 2007)
Varkenshouders introduceren Omega 3-vlees (29 januari 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Tavola
Alle berichten over Omgea 3

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels