nieuws

Steeds minder jonge slagers in Vlaanderen

Slagersnieuws

DIKSMUIDE – Vlaanderen kampt met een toenemend tekort aan jonge slagers. Dat zegt vakdocent Bertrand Vande Ginste van de slagerij-traiteurschool in Diksmuide.

Steeds minder jonge slagers in Vlaanderen

DIKSMUIDE – Vlaanderen kampt met een toenemend tekort aan jonge slagers. Dat zegt vakdocent Bertrand Vande Ginste van de slagerij-traiteurschool in Diksmuide.

‘Amper een derde van onze studenten vestigt zich nog als zelfstandige’, zegt Vande Ginste in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

‘Het is blijkbaar te lastig om een eigen slagerij of traiteurzaak te exploiteren. De meerderheid komt terecht bij de grote bedrijven zoals Colruyt, Delhaize en Renmans. Ze werken er voor een interessant loon, hebben een mooi uurrooster, maken snel promotie en krijgen allerhande voordelen.’

Volgens de vakdocent recruteren de grote supermarkten en grote vleesbedrijven de jongeren al op school.

‘De leerlingen gaan met hen mee op infoweekend. Daar zien ze perfect wie van onze scholieren de handen op de juiste plaats heeft’, zegt Vande Ginste.
 

Lees ook:
Frisse start Platform Jonge Slagers (22 september 2009)
‘Van vlees en bloed’ zorgt voor meer slagers (20 februari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over jonge slagers