nieuws

Slagers Theo Pronk en Johan van Uden in De Telegraaf

Slagersnieuws

ROTTERDAM – Felix Wilbrink, culinair verslaggever van De Telegraaf hield vorige week een duo-interview met Theo Pronk van de Groene Weg uit Rotterdam en Chateaubriand uit Heemstede. Beide bedrijven zijn finalist voor de Slagerij van het Jaar 2008. 1 April wordt de winnaar bekend gemaakt.

Slagers Theo Pronk en Johan van Uden in De Telegraaf

ROTTERDAM – Felix Wilbrink, culinair verslaggever van De Telegraaf hield vorige week een duo-interview met Theo Pronk van de Groene Weg uit Rotterdam en Chateaubriand uit Heemstede. Beide bedrijven zijn finalist voor de Slagerij van het Jaar 2008. 1 April wordt de winnaar bekend gemaakt.

Wilbrink kopt in De Telegraaf van 21 maart (Goede Vrijdag): ‘De messen zijn geslepen. Biologisch tegen exclusief. Topslagers over hun bedrijf. Wat is het beste vlees?

Vet versus mager
Op die vraag krijgt de lezer geen antwoord. Wel wordt duidelijk dat de klanten van De Groene Weg vooral gaan voor een mager stukje vlees. Theo Pronk gebruikt het ras Blonde d’Aquitaine, een ras dat het in de biologische fok heel goed doet. ’ Johan van Uden en Adele Teekens reageren hierop: ‘De reden dat wij Schots vlees hebben is juist omdat het dat prachtige randje vet heeft en dat beetje vet in het vlees zelf. Zonder vet geen smaak. Zo simpel is het.’

Vervolgens maken beide slagers een recept met lamsvlees voor het paasweekend. Theo Pronk maakt lamsbout in het hooi en Johan van Uden entrecote uit het lamszadel met een mooi laagje vet.

Wilbrink eindigt met het advies: Ga naar je slager. Want daar krijg je de aandacht en het advies dat je nodig hebt!

Bron: De Telegraaf, 21 maart 2008.