nieuws

Slager Overdevest maakt zélf gelardeerde runderlever

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Slager Overdevest is een van de weinige slagers die de gelardeerde runderlever nog zélf maakt. De Gildeslager uit het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes zou niet anders willen.

Slager Overdevest maakt zélf gelardeerde runderlever

AMSTERDAM – Slager Overdevest is een van de weinige slagers die de gelardeerde runderlever nog zélf maakt. De Gildeslager uit het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes zou niet anders willen.

Het is eigenlijk toeval dat de broers Eric (foto) en Chris Overdevest zich gespecialiseerd hebben in de eigen productie van gelardeerde runderlever. Hun vroegere buurman was eigenaar van een leverkokerij en heeft de slagersfamilie gestimuleerd om dit orgaanvlees toch vooral zelf te maken. Om onderscheidend te blijven. In Amsterdam waar het broodje halfom (lever met pekelvlees) van oudsher aanslaat, loont het volgens de broers nog om er een eigen productie op na te houden.

Het hele artikel met een foto-verslag van de verschillende stappen in het proces is te lezen en te bekijken in Vleesmagazine van mei 2010.

Lees ook:
Slagerij Boeve in modern jasje (17 mei 2010)
Erwin Wilbers neemt slagerij over (6 mei 2010) 
Slagerij Zeegers dertig jaar in Oss (3 mei 2010) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over slagers