nieuws

Slager Nijkamp niet meer ‘lacherig

Slagersnieuws

APELDOORN – Toen hij op de slagersvakschool les kreeg van de grondlegger van De Groene Weg, reageerde hij wat lacherig. Van huis uit had hij niks met biologisch-dynamisch. Dat is nu wel anders.

Slager Nijkamp niet meer ‘lacherig

APELDOORN – Toen hij op de slagersvakschool les kreeg van de grondlegger van De Groene Weg, reageerde hij wat lacherig. Van huis uit had hij niks met biologisch-dynamisch. Dat is nu wel anders.

Een hormonenschandaal in de stierenfokkerij opende de ogen van de Apeldoornse slager. Inmiddels is hij een van de oudste biologische slagers van Nederland. ‘Ik werkte eerst een tijdje bij een Keurslager in Zwolle’, laat hij de Stentor weten. ‘Ik moest klanten dingen vertellen waarvan ik niet zeker wist of ik daar wel achter kon staan. In een biologische slagerij daarentegen is alles transparant en kun je volledig achter je product staat. Een stukje vlees is te traceren tot boer Jansen.’

Zijn slagerij aan de Asselsestraat is een van de elf vestigingen van De Groene Weg, de enige franchiseformule in de biologische slagersbranche. De aangesloten slagers werken allemaal volgens het zelfde concept en huisstijl, maar zijn stuk voor stuk zelfstandige ondernemers. In totaal zijn er in Nederland 29 biologische slagerijen.

Naar het hele artikel in De Stentor

Download hier het rapport
‘Concurrentiekracht biologisch varkensvlees’

Lees ook:
Vion wil 15% markt voor tussensegment vlees (11 augustus 2009)
De Groene Weg start eigen Academy (7 juni 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over biologisch vlees
Alle berichten over De Groene Weg

Reageer op dit artikel