nieuws

Productie pluimveevlees groeit

Slagersnieuws

ZOETERMEER – De wereldpluimveevleesproductie neemt in 2012 met ruim 2 procent toe tot 84,9 miljoen ton. Dat meldt het Productschap Pluimvee en Eieren op basis van gegevens van het internationale marktonderzoeksbureau Gira.

Productie pluimveevlees groeit

ZOETERMEER – De wereldpluimveevleesproductie neemt in 2012 met ruim 2 procent toe tot 84,9 miljoen ton. Dat meldt het Productschap Pluimvee en Eieren op basis van gegevens van het internationale marktonderzoeksbureau Gira. 

In 2011 groeide de productie met 3 procent tot 83 miljoen ton, schrijft het Agrarisch Dagblad

In 2011 waren de grootste groeiers Brazilië (plus 5 procent tot 12,9 miljoen ton), China (plus 5 procent tot 13,2 miljoen ton) en Rusland (plus 10 procent tot 3,3 miljoen ton. Rusland is de laatste jaren hard gegroeid. In 2005 produceerde het land slechts 1,4 miljoen ton.