nieuws

Online vlees heeft toekomst (+ nieuwe poll)

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Online vlees bestellen heeft toekomst, maar het zal de slager niet vervangen.

Online vlees heeft toekomst (+ nieuwe poll)

DOETINCHEM – Online vlees bestellen heeft toekomst, maar het zal de slager niet vervangen.

Dat denkt ruim een derde van de lezers van Vleesmagazine. Bijna 40 procent van de lezers meent dat online vlees slechts een niche zal blijven.

Alleen wanneer de consument vers vlees kan bestellen via internet, maakt het een kans denkt nog eens 12 procent van de lezers. Slechts 15 procent van de stemmers is er van overtuigd dat online vlees dé toekomst is.

Dit blijkt uit de uitslag van de poll op Vleesmagazine.nl.

Omslagpunt
Internetslager Matthijs van der Pijl, die vorig jaar startte met Beefandsteak.nl, had wel verwacht iets harder te groeien met zijn onderneming, zegt hij deze maand in het vakblad Vleesmagazine.

‘Maar mensen zijn nog niet gewend om bederfelijke waren via internet te kopen. Het omslagpunt komt er echter aan, denkt hij. ‘Op steeds meer websites kun je voedselproducten kopen.’

Luxe
Beef & Steak moet het volgens hem met name hebben van de luxe vleesproducten zoals het Aberdeen Angus vlees en de Zuid-Amerikaanse steaks van Pul. ‘Hiermee kan ik mij onderscheiden. Een kipfiletje of een worst, halen de mensen wel om de hoek.’ 

Stem mee met onze nieuwe poll:

‘De vleessector en de slagersbranche hebben een boegbeeld nodig om vlees te promoten.’

Uw keuzes zijn:
Slagersdochter Nicolette van Dam
Schaatser Mark Tuitert
Eigen kandidaat (mail naam naar vleesmagazine@reedbusiness.nl)
Nee.

Stem hier of klik rechtsboven op ‘poll’

Lees ook:
Online slager breidt uit naar horeca (11 februari 2010)
Online vlees bestellen breidt uit (19 augustus 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over online vlees