nieuws

Marineren als middel tegen kanker

Slagersnieuws

WASHINGTON – Het marineren van vlees kan de vorming van kankerverwekkende stoffen tijdens het grillen of barbecuen verminderen. Dat zeggen althans Amerikaanse wetenschappers.

Marineren als middel tegen kanker

WASHINGTON – Het marineren van vlees kan de vorming van kankerverwekkende stoffen tijdens het grillen of barbecuen verminderen. Dat zeggen althans Amerikaanse wetenschappers.

Kruiden
Marinades met kruiden kunnen de hoeveelheid kankerverwekkende stoffen tot wel 88 procent verminderen. Dit komt volgens de wetenschappers door anti-oxidanten die je in veel kruiden vindt. Kant-en-klare marinades scoorde het beste als middel tegen kanker, meldt nu.nl.

Kant-en-klaar
Het onderzoek marineerde biefstukken een uur lang in een kant-en-klare marinade. Vervolgens werden ze aan elke kant vijf minuten op 200 graden gegrild. Deze werden vergeleken met niet-gemarineerde biefstukken en vlees gedrenkt in een mix van olie en azijn die ook op de barbecue werden gelegd.
Wanneer je vlees verhit en voornamelijk als het aanbrandt, onstaan er bepaalde stoffen. Volgens sommige onderzoeken kunnen deze kankerverwekkend zijn. (ep)