nieuws

Friesland wil ambachtelijk keurmerk

Slagersnieuws

HEERENVEEN – Friese bedrijven, zoals slagers, die kwaliteitsproducten aan restaurants leveren, moeten daarvoor worden onderscheiden.

Friesland wil ambachtelijk keurmerk

HEERENVEEN – Friese bedrijven, zoals slagers, die kwaliteitsproducten aan restaurants leveren, moeten daarvoor worden onderscheiden.

Fryslân Culinair, het enige regionaal culinair samenwerkingsverband, streeft naar een eigen keurmerk voor deze ambachtelijke leveranciers, meldt de Leeuwarder Courant.

‘Vergelijk het maar met de Franse Medail D’Or die aan fokkers, kwekers en producenten van vlees en vis van uitzonderlijke kwaliteit wordt toegekend’, zegt Jan Gerard van der Wal, eigenaar restaurant Sir Sèbastian.

De Heerenvener en zijn collega’s vinden dat bij de toekenning het element duurzaamheid moet worden meegewogen.
 

Van der Wal ziet voldoende kansen voor iedereen. Onlangs kocht hij twee kleine Yorkshire-varkens. ‘Die laten we opgroeien bij de biologische boerderijwinkel Cuynder in Donkerbroek. Een prachtig bedrijf dat zo in aanmerking voor ons keurmerk zou kunnen komen.’
 

Lees ook:
Kebab krijgt keurmerk (5 maart 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over keurmerken