nieuws

Frankrijk wint Young Butchers Competition

Slagersnieuws

UTRECHT – Het Franse team heeft de International Young Butchers’ Competition 2009 gewonnen. Dat werd op de beursvloer van de Slavakto bekendgemaakt.

Frankrijk wint Young Butchers Competition
Frankrijk wint Young Butchers Competition

UTRECHT – Het Franse team heeft de International Young Butchers’ Competition 2009 (IYBC) gewonnen. Dat werd op de beursvloer van de Slavakto bekendgemaakt.

De IYBC is de internationale vakwedstrijd voor jonge slagers. De landenteams van Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland en gastland Nederland namen deel.

President Jean-Marie Oswald van de IYBC feliciteert het winnende Franse team.

‘Vorig jaar uitte ik de wens om deze vakwedstrijden naar Nederland te halen. Nu kijk ik met heel veel trots terug op de afgelopen dagen. De deelnemers hebben zonder uitzondering veel inzet en vakmanschap getoond en fantastische prestaties gerealiseerd. Ik ben er stil van,’ liet voorzitter Ad Bergwerff van de KNS weten. ‘Dit is pure topsport.’  De afgelopen dagen heeft de door de KNS georganiseerde International Young Butchers’ Competition (IYBC) plaatsgevonden bij SVO in Best.

Alle deelnemers presenteren zich op het podium van het Slavaktoplein

Jury-voorzitter Gjalt Landman van SVO: ‘Het niveau was hoger dan vorig jaar. De eindproducten waren een lust voor het oog. De jury stond voor een moeilijke keuze.’

De Fransen toonden zich ware kunstenaars in de volgende wedstrijdonderdelen:

 Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
 Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
 Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade
 Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
 Vervaardigen van twee keukenklare producten
 Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees

Winnaars per wedstrijdonderdeel:

 Jan Grundmann, Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
 Marcellin Bonnays, Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
 Romain Leboeuf, Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade
 Daniel Berchtold, Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
 Jan Grundmann, Vervaardigen van twee keukenklare producten
 Romain Leboeuf, Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees

 

 

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels