nieuws

Erkenning voor smeerbare bloedworst

Slagersnieuws

OOSTENDE – Slager Deschildre uit Oostende heeft een streekproduct-erkenning gekregen voor drie van zijn producten, waaronder een smeerbare bloedworst.

Erkenning voor smeerbare bloedworst

OOSTENDE – Slager Deschildre uit Oostende heeft een streekproduct-erkenning gekregen voor drie van zijn producten, waaronder een smeerbare bloedworst.

De smeerbare bloedworst ‘bloeling’ genaamd, bestaat behalve uit bloed, uit goudreneitte appels, ui, keelspek, vet en brood. De West-Vlaamse dikke bloeling is zacht van smaak en smeerbaar.

Vloeibaar
‘In iedere provincie heeft de bloedworst andere eigenschappen. In onze provincie eet men zijn bloedworst bijvoorbeeld graag uitgesmeerd op een boterham. De vulling wordt daarom van bij de bereiding vrij vloeibaar gehouden, en de darmen worden gevuld met behulp van een trechter of vulhoorn’, zegt De Schildre in Het Nieuwsblad.

Deschildre kreeg van het Vlaams vlees- en visbureau VLAM tevens erkenning voor zijn boerenhesp en West-Vlaamse boerenkop.

Slager Gaston Wauters uit Sint-Pieters-Leeuw kreeg een erkenning voor zijn Vlaamse boerenpaté, droge worsten uit het Pajottenland en plat spéciale (varkenstongen in tomatensaus met madera en champignons). 

Meer informatie op www.streekproduct.be

Lees ook:
Vechttrofee bekroont vlees Vechtdalrund (13 januari 2010)
Eataly Turijn: passie voor slow food (+ foto’s) (6 augustus 2009)
Nu al wachtlijst voor vlees Schotse hooglander (13 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over over streekproducten