nieuws

Consument eet iets meer vlees

Slagersnieuws

VOORBURG – De vleesconsumptie van de gemiddelde Nederlander is in 2007 licht gestegen. De stijging bedroeg 0,4 procent, van 84,4 kilo naar 84,7 kilo per Nederlander per jaar.

Consument eet iets meer vlees

VOORBURG – De vleesconsumptie van de gemiddelde Nederlander is in 2007 licht gestegen. De stijging bedroeg 0,4 procent, van 84,4 kilo naar 84,7 kilo per Nederlander per jaar.

De totale consumptie bedroeg bijna 1,4 miljard kilo. Nederland voerde in 2007 ruim 1,3 miljard kilo vlees in. Vooral de consumptie van kip nam vorig jaar toe, van 21,9 naar 22,5 kilo per persoon. Ook de rund- en kalfsvleesconsumptie steeg licht, van 19,1 naar 19,2 kilo. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de vleesconsumptie.
 
Halve koe en twee varkens
Een gemiddeld gezin (twee volwassenen, twee kinderen) eet per jaar ongeveer een halve koe en twee varkens. Ongeveer tweederde van het geconsumeerde vlees wordt bij een supermarkt gekocht. Varkensvlees is nog steeds het populairst. Wel is sprake van een lichte daling van de hoeveelheid varkensvlees die per hoofd van de bevolking wordt gegeten. De varkensvleesconsumptie daalde van 41,5 tot 41,0 kilo (-1,2 procent).
Bron: Agrarisch Dagblad

Reageer op dit artikel