nieuws

Appelpulp kan zout in vlees vervangen

Slagersnieuws

MUMBAI – Een pulp van appels met een zoutvervanger van o.a. citroenzuur en wijnsteenzuur, kan het zoutgehalte in kippenvlees met veertig procent verlagen.

Appelpulp kan zout in vlees vervangen

MUMBAI – Een pulp van appels met een zoutvervanger van o.a. citroenzuur en wijnsteenzuur, kan het zoutgehalte in kippenvlees met veertig procent verlagen.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Indian Veterinary Research. Onderzoekers voegden aan 100 gram kipnuggets 12 gram appel-pulp en 40% zoutvervanger toe. Het testpanel beoordeelde de smaak als goed.

Zeewier
Wereldwijd worden talloze onderzoeken gedaan om de zoutgehaltes in voedingsmiddelen te verlagen. Zo hebben Britse onderzoekers zeewier genoemd als vervanger en Japanse onderzoekers menen dat sojasaus zout kan helpen vervangen.

Te veel zout wordt genoemd als een van de oorzaken van hart- en vaatziekten. In veel landen zijn er campagnes om de zoutinname bij consumenten te verlagen.
 

Lees ook:
Vion mengt zout anders (20 oktober 2009)
Sojasaus speelt rol bij zoutreductie in vlees (13 augustus 2009)
‘Consument pikt zoutreductie niet’ (13 juli 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over zoutreductie
Alle berichten over vlees en gezondheid

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels