nieuws

1 op 10 Zwitserse hammen bedorven

Slagersnieuws

BERN – Hoewel Zwitsers zich voorstaan op hygiëne, blijkt eén op de tien hammen in Zwitserland bedorven. Dat blijkt uit een onderzoek van de sociale gezondheidsdienst in Zwitserland.

1 op 10 Zwitserse hammen bedorven

BERN – Hoewel Zwitsers zich voorstaan op hygiëne, blijkt eén op de tien hammen in Zwitserland bedorven. Dat blijkt uit een onderzoek van de sociale gezondheidsdienst in Zwitserland.

De dienst onderzocht zeventig verschillende hammen. Vooral de grootslagers hebben de productie en opslag niet op orde.

Bovendien bleken zestien van de zeventig hammen met te veel water en eiwit te zijn geïnjecteerd.

De bedrijven die hun hygiëne niet op orde hadden, mogen nu alleen nog maar hammen met een houdbaarheid van uiterlijk vier dagen, produceren.
 

Lees ook:
Slager krijgt boete wegens verrot vlees (13 augustus 2008)
Rottend Duits vlees ook in Nederland (26 januari 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over bedorven vlees
Alle berichten over Zwitserland

Reageer op dit artikel