nieuws

Slager begint slachterij in Winterswijk

Slagersnieuws

WINTERSWIJK – Grootslager Herman Eppink wil in het buitengebied van Winterswijk een slachterij beginnen.

Slager begint slachterij in Winterswijk

WINTERSWIJK – Grootslager Herman Eppink wil in het buitengebied van Winterswijk een slachterij beginnen. De bedoeling is dat het (varkens)vlees een lokaal en duurzaam karakter krijgt.

Het College van B en W is al akkoord met de plannen die de naam ‘Proef Natuurlijk Winterswijk!’ hebben meegekregen.

De dieren, in eerste instantie varkens, maar later ook koeien en schapen, worden door regionale veehouders enige tijd vóór de slacht, bij de slachterij aangeleverd. ‘Daar kunnen ze wennen aan de nieuwe omgeving’, aldus Eppink in zijn plan.

Boerenhoeve
De slachterij en stallen komen in een oude hoeve (foto), die de naam Vleeshoeve zal meekrijgen. De boerenhoeve is al sinds 1978 niet meer als agrarisch bedrijf in gebruik. De stallen en bijgebouwen hebben, doordat er geen bedrijfsactiviteiten meer plaats vonden,
achterstallig onderhoud. De huidige bewoonster kan op het complex blijven wonen, stelt Eppink.

Boze buurt
Omwonenden van de Vleeshoeve zijn niet erg in hun nopjes met de plannen. ‘In eerste instantie dachten wij nog aan koetjes en kalfjes in de wei omdat dit met romantische foto’s werd benadrukt.’

‘De realiteit is echter killer. Het gaat hier om een slager die het buitengebied en de toeristische markt als dekmantel wil gebruiken om een plan neer te leggen voor de oprichting van een slachthuis met vleesverwerking’, schrijven ze in een ingezonden brief in een regionaal huis-aan-huisblad.

Lees hier een uitgebreide brochure over de plannen van Herman Eppink
Lees hier de ingezonden brief van de omwonenden

Lees ook:
‘Zelf slachten heeft grote meerwaarde’ (25 januari 2010)
‘Streekproducten verankeren in beleid’ (21 november 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over streekvlees

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels