artikel

Turkse luncher: mediterraan product met allerhande mogelijkheden

Slagersnieuws

Mooie, innovatieve en in het oog springende producten helpen de slager vooruit. Vleesmagazine publiceert maandelijks zo’n product uit de school van Paul van Trigt. Deze maand: Turkse luncher.

Turkse luncher: mediterraan product met allerhande mogelijkheden

Ingrediënten:

  • 5 kleine Turkse broodjes, ongeveer 16 cm doorsnede
  • 500 gram tomatensaus (200 gram tomatenpuree, 250 gram uien, 50 gram verse basilicum)

Voor de tapenade:

  • 150 gram rode/gele/oranje paprikareepjes
  • 200 gram feta, verkruimeld
  • 600 gram reepjes salami of Turkse suçuk
  • 60 gram olijven aan stukjes
  • 30 gram olijfolie

Bereiding

  • Fruit de gesneden uien en bak daarna de tomatenpuree mee zodat deze ontzuurd wordt. Voeg als laatste de grof gesneden basilicum toe.
  • Snijd de broodjes horizontaal door midden zodat er twee zijden belegd kunnen worden.
  • Serveer de broodjes in met een dun laagje van de basis tomatensaus.
  • Maak een goed doorgemengde tapenade van de fijngesneden ingrediënten en verdeel dit over d ingesmeerde platte Turkse broodjes
  • Verkoop deze vers (gekoeld presenteren (2-4ºC) of in een voorverwarmde oven afbakken gedurende 10 minuten op 180ºC.

Tips

  • De luncher is heel geschikt om, net zoals bij pizza, allerlei variaties op te maken.
  • Dit product kan ook in grotere vorm gemaakt worden, neem dan een groot Turks brood
  • Kies voor brood van een Turkse bakker. Voordeel van dit brood is de luchtige consistentie.