artikel

Slagerssushi

Het Recept

Vaktechnisch specialist Paul van Trigt deelt zijn recept voor Slagerssushi in Vleesmagazine. Een leuke variant op het originele Japanse recept.

Slagerssushi
Slagerssushi door Paul van Trigt. Foto’s: Jan Willem Schouten

Receptuur Slagerssushi

Grondstoffen

  • 400 gram gekookte sushirijst
  • 100 gram uitgebakken dobbelsteentjes ontbijtspek

Hulpstoffen per kg grondstof

  • 8 gram gedroogde paprikavlokken
  • 10 gram verse bladselderij
  • plakjes rauwe ham

Bereiding

  1. De afgekoelde en plakkerige sushirijst vermengen met de uitgebakken spekjes, paprikavlokken en vers en fijn gesneden bladselderij tot goede verdeling. Daarna stevig vacumeren, zodat het gaat hechten.
  2. Verwijder de vacuümverpakking en snijd voorzichtig repen van het mengsel.
  3. Plakjes dun gesneden rauwe ham dakpansgewijs op elkaar leggen en vervolgens de repen erop leggen.
  4. Daarna de repen omsluiten met rauwe ham.
  5. Na doorkoeling tot 2°C (voor het stevig worden) portioneren.

Kosten

Inkoop-/bewerkingskosten: ± €8,95 per kilogram
Adviesverkoopprijs: ± €22,95 per kilogram

Tips

  • Kook de sushirijst volgens producentadvies. Voor een vollere smaak iets bouillonpoeder tijdens het koken toevoegen.
  • Is niet alleen als rauw product eetbaar, maar ook warm gebakken (2 x 1 minuut in de koekenpan) als luxere snack.
  • Er kan volop worden gevarieerd met toevoegingen als kaas, gedroogde tomaat, olijven, noten et cetera.
  • Bak de spekjes rustig uit, zodat ze niet te hard of zwart worden.

 

Foto's

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels