nieuws

Intrafood:18 focust op transparante en natuurlijke voeding

Nieuws 85

Intrafood:18, vakevent voor grondstoffen, ingrediënten, hulpstoffen en halffabricaten voor de voedingsindustrie, staat in de steigers. Het event vindt op 5 en 6 september in Kortrijk.

Intrafood:18 focust op transparante en natuurlijke voeding

Intrafood is volgens de organisatie uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor alle voedingsindustrieverantwoordelijken binnen de Benelux & Noord-Frankrijk. Professionals uit de voedingsindustrie – betrokken bij de creatie en productie van food & beverage – zijn continu op zoek naar ingrediënten voor hun R&D en productontwikkeling.

Sinds 2007 bundelt Intrafood de meest vooraanstaande toeleveranciers uit de branche en dit in de ruimste zin van het woord: van grondstoffen, ingrediënten, hulpstoffen, additieven en halffabrikaten tot aanverwante diensten zoals know-how, technologie, loonwerk, laboratoria, consulting en onderzoekscentra.

De organisatie is in handen van Kortrijk Xpo Organizations, bekend van de voedingsbeurzen Tavola, Meat Expo, Broodway en Interpom I Primeurs.

Meer dan 100 kwalitatieve leveranciers

Bezoekers kunnen met hun specifieke vragen terecht bij meer dan 100 kwalitatieve toeleveranciers. Zij vinden er naast ingrediënten ook creatieve en innovatieve oplossingen voor de samenstelling van hun nieuwe en/of bestaande producten.

De no-nonsense succesformule, inclusief relatieve kleinschaligheid door uniforme standbouw en gratis catering, geeft de bezoeker de gelegenheid om volop te netwerken in een ongedwongen en informele sfeer.

Voeding van morgen in seminarieprogramma

Aan Intrafood:18 wordt opnieuw een boeiend seminarieprogramma – inclusief simultaanvertaling – gekoppeld. Het programma wordt onder leiding van Koen Dewettinck van de Universiteit Gent en door de stuurgroep van Intrafood: 18 samengesteld. Het centraal thema van het seminarieprogramma dit jaar is ‘De voeding van morgen: transparant én natuurlijk?’

Keerpunt?

Koen Dewettinck: We staan op een keerpunt, althans zo lijkt het. De perceptie weet je wel. Het klinkt als een boutade, maar velen zijn er rotsvast van overtuigd: de consument weet wat hij wil en hij wil het nu! Alleen, bestaat dé consument wel? Uiteraard niet maar net dat besef creëert meteen grote opportuniteiten voor de voedingsindustrie: gepersonaliseerde voeding, dat wordt het, op maat gemaakt voor het individu! Transparantie ten top gedreven… En natuurlijk alleen met natuurlijke ingrediënten gemaakt want zo leeft de perceptie nu eenmaal, dat wat de natuur ons biedt alleen maar gezond kan zijn. Ook ik zelf ben van oordeel dat gepersonaliseerde voeding, ondersteund met het enorme potentieel van sociale media een grote toekomst kan hebben. Alleen zal het met enkel perceptie niet lukken, want geloof me, een stevige wetenschappelijke onderbouw is geen overbodige luxe…’

(tekst loopt door onder de video)

 

Het programma op 5 september

10:30 Transparantie in de voedselketen, hotter dan hot, maar hoe (heet wordt de soep geschonken)? – door Alexander Platteeuw, zaakvoerder, Certables

11:30 Samenwerking tussen universiteiten en industrie – streven naar een win-winsituatie – door Benedikt Sas, Business Developper Food2Know

12:30 Processed Foods: vloek of zegen? – door Frank Devlieghere, Universiteit Gent

13:30 Microbioomtoepassingen in voeding en gezondheid en de toekomst van gepersonaliseerde voeding – door professor of host microbe interactions, Michiel Kleerebezem, Wageningen Universiteit

14:30 Verantwoorde en duurzame oplossingen – door Gea G.J. de Groot, Global Product Group Manager Food Ingredients, Kieviet | Campina

15:30 Nieuwe trends in suikervervanging – door Davy Van de Walle, Universiteit Gent

Het programma donderdag 6 september

10:30 Het toekomstbeeld van de zeewiersector in Vlaanderen – door Benny Pycke, Project Manager R&D, Sioen Industries

11:30 Als de klant op de eerste plaats komt, zal de innovatie blijven meegaan – door Seppe Stroo, Innovation Manager Flanders’Food | Co-founder Buffl

12:30 Ontwikkeling en mogelijkheden over texturisatie van plantaardige eiwitten – door Marie-Christin Lutterbey, DIL Deutsches Institut für Lebensmitteltechnik

13:30 Nieuwe businessmodellen: digitalisering met smartwithfood – door Ignace De Nollin, Business Unit Manager, Smartwithfood |Colruyt

14:30 Microalgen op het menu – door Imogen Foubert, KU Leuven Kulak Food & Lipids

15:30 Insecten voor voeding? – door Carl Coudron, Inagro & Ir Ann Callens, Vives

Beursinformatie

Intrafood:18 vindt plaats op woensdag 5 en donderdag 6 september 2018, telkens van 09.30 tot 17.30. Locatie: Kortrijk Xpo (Hal 6) – Doorniksesteenweg 216 – 8500 Kortrijk (BE)

Toegang is gratis bij voorregistratie via de site met code PERS101.

 

Reageer op dit artikel